Google'dan Sonra Huawei'ye Bir Kötü Haber de Microsoft'tan Geldi

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı devam ediyor. Geçtiğimiz gün Google 'dan Huawei 'ye kötü haber gelirken bir kötü haber de Microsoft 'tan geldi.

Google'dan Sonra Huawei'ye Bir Kötü Haber de Microsoft'tan Geldi

Huawei 'ye bir darbe de Microsoft 'tan geldi.

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı devam ederken , Trump 'ın Huawei markasını kara listeye almasının ardından Google ve İntel 'den art arda hamleler geldi ve yeni güncellemelerin artık Huawei için geçerli olmayacağı, Huawei cihazlarının google uygulamalarındna faydalanamayacağı bildirildi. 

Bu haberlerin ardından Huawei 'ye bir darbe de Microsoft 'tan geldi. The Verge Teknoloji sitesinin son dakika olarak aktardığı bilgiye göre Microsoft, Huawei’nin Windows dizüstü bilgisayarlarını kendi internet mağazalarından kaldırdı.

AÇIKLAMA YAPMAK YERİNE SESSİZ SEDASIZ KALDIRDI

Verge, Microsoft’un Huawei diz üstü bilgisayarlarından Windows lisansını kaldırıp kaldırmadığı ile ilgili bir açıklama yapmak yerine sessiz kalmayı tercih ettiğini yazdı.

ARAMA YAPILDIĞINDA BİR ÜRÜNE RASTLANMADI

Teknoloji sitesi haberinde, Huawei’nin ürettiği Matebook X Pro ve Huawei MateBook D dizüstü bilgisayarının Microsoft’un online mağazalarında bulunamadığını, arama yapıldığında hiçbir bir ürüne rastlanmadığını aktardı.

Google kararını geçtiğimiz gün açıkladı. Bu kararın açıklanmasının ardından Huawei kendi işletim sistemini kurmaya başladığını duyurmuştu.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA