Flaş: Google+ Kapanıyor

Son dakika haberi: Google'nin sosyal mecrası Google+ 'ta yeni bir sistem açığı bulundu. Söz konusu açık sonrası açıklama geldi ve Google + 'ın kapatılacağı bildirildi.

Flaş: Google+ Kapanıyor

Google 'nın sosyal medya mecrası Google+ kapanıyor.

Facebook'a rakip olma hedefiyle Google tarafından kurulan Google+ servisi, yeni bir sistem açığı bulunması sebebiyle kapatma kararı alındı.

Söz konusu açığın, 52 milyondan fazla kullanıcıyı etkilediğini açıklayan Google, hesap gizli olsa bile kullancıları etkilediğini, kullancıların isim, e-posta adresi, meslek ve yaşını, üçüncü şahıslara açık hale getirdiği duyuruldu.

Bu yeni açığın sistemi Kasım ayından itibaren etkilemeye başladığı belirtiltildiği açıklamada şirket, Ekim ayında bir sistem açığı sonucu 500 bin kullanıcının bilgilerinin belli bir süreliğine korunmasız hale gelmesinin ardından Google+ servisini kapatacağı kararını almıştı.

Yeni sistem açığının ardından kapanış tarihi biraz daha öne alındı.

Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı David Thacker, konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Bu yeni sistem açığının keşfedilmesiyle, Google+ API'larını (uygulama programlama arayüzlerini) kapatmayı hızlandırma kararı aldık. Bu önümüzdeki 90 gün içerisinde gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

RUTİN TESTLER SIRASINDA BULUNDU

Google çalışanları tarafından yapılan rutin testler sırasında söz konusu sistem açığının bulunduğunu söyleyen Thacker, açığın kötü niyetli kişilerce kullanıldığına dair bir kanıt olmadığını belirtti.

Google, kapatma kararını, platformun yeterli kullanıcıya ulaşamadığı ve kullanıcıların yeteri kadar etkileşime girmesini sağlayamadığı gerekçesiyle aldığını duyurmuştu.

Kamubulteni.com  | Ankara