Flaş Gelişme: Netflix Türkiye'den Çekilecek mi?

RTÜK 'ün denetleme kararı sonrası Netflix Türkiye 'den çekilecek mi? Konu ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı.

Flaş Gelişme: Netflix Türkiye'den Çekilecek mi?

Netflix Türkiye 'den çekiliyor mu?

Son dönemlerin en popüler sanal ortamı haline gelen Netflix ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. RTÜK , geçtiğimiz ay flaş bir düzenlemeye imza attı ve internet ortamında yayımlanan dizilere de sansür gelceği bildirildi. 

RTÜK tarafından  konuyla ilgili son olarak geçen hafta perşembe günü yapılan açıklamada, “Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmeliğin Geçici 1’inci maddesi uyarınca anılan Yönetmeliğin yürürlük tarihinden itibaren bir ay içerisinde Üst Kurulumuza yapılması zorunlu bulunan başvurular 30 Ağustos 2019 Cuma, 31 Ağustos 2019 Cumartesi ve 1 Eylül 2019 Pazar günlerinde de alınmaya devam edilecektir”ifadelerine yer verilmişti.

İnternet Hukuku uzmanı Prof. Dr. Yaman Akdeniz Twitter adresi üzerinden bir açıklama yaptı. Açıklamada RTÜK'e lisans için başvuran 247 şirket arasında Netflix Türkiye'nin olmadığını açıkladı. Netflix Türkiye'nin bugün açıklama yapması bekleniyor.

İşte o açıklama:

"Netflix'den önce ben size bir açıklama yapayım. Bugüne kadar (2 Eylül) yeni Yönetmelik kapsamında RTÜK'e başvuran 247 şirket arasında Netflix Türkiye (@netflixturkiye) YOK"

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA