Facebook'tan Çok Konuşulacak Satın Alma İşlemi! O Şirketi Satın Aldı

Sosyal medya devi Facebook, zihin okuyabilen sistemlerin geliştirilmesi üzerinde çalışan CTRL Labs isimli şirketin yeni sahibi oldu.

Facebook'tan Çok Konuşulacak Satın Alma İşlemi! O Şirketi Satın Aldı

Facebook'tan Çok Konuşulacak Satın Alma İşlemi! O Şirketi Satın Aldı

Facebook tarafından yapılan bilgilendirmede, merkezi ABD New York'ta yer alan ve insanların zihinleriyle bilgisayarları kontrol edebilmelerini sağlayacak sistemlerin geliştirilmesi üzerinde çalışan CTRL Labs isimli şirketin resmen satın alındığı duyuruldu. Satın alınan şirketin , Facebook'un Gerçeklik Laboratuvarı isimli iştirakine dahil edileceği belirtilirken, satın alım bedelinin 1 milyar doların altında yer aldığına vurgu yapıldı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Facebook AR/VR Başkan Yardımcısı Bosworth, "Bu gibi teknolojiler, bize 19. yüzyılın buluşlarının 21. yüzyılda yeniden hayal edilmesi için yaratıcı fırsatlar sunuyor. Artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) arasında iletişim kurulacak. Bu iletişimimizi değiştirebilir. Omuriliğinizde, ellerinizdeki kaslara bir düğmeye basmanız için elektrik sinyalleri gönderen nöronlar var. Ctrl Labs'ın geliştirdiği bileklik bu sinyalleri deşifre edecek ve cihazın anlayabileceği dijital sinyaller çevirecek. Dijital hayatınız üzerindeki etkinliğinizi artıracak." ifadelerini kullandı.