Facebook Kullanıcılarına Önemli Uyarı: 'Silin' Açıklaması Geldi

Son dakika haberi: Apple 'nın kurucu iki isminden biri olan Wozniak, Facebook hakkında kullanıcılara önemli uyarıda bulundu.

Facebook Kullanıcılarına Önemli Uyarı: 'Silin' Açıklaması Geldi

Apple 'ın iki kurucusundan biri olan  Steve Wozniak, bir açıklama yaptı ve Facebook kullanıcılarına önemli uyarıda bulundu.

Apple 'ın Steve Jobs ile birlikte iki kurucusundan biri olan Steve Wozniak, popüler sosyal medya platformu Facebook bünyesinde bulunan gizlilik sorununun, sanıldığından çok daha büyük  bir seviyeye geldiğine dikkatleri çekti ve kullanıcıların böylesi bir güvenlik riskini almalarına gerek olmadığını ifade etti.

Güvenlik sorunu ile ilgili yaptığı açıklamasına "Şu an telefonumun dinlenmediğini kim bilebilir ki" diyerek başlayan Wozniak, kullanıcıların özel hayatını korumaları için Facebook hesaplarını silmeleri gerektiğini savundu ve kullanıcılara önemli uyarıyı yaptı.

NEDENİNİ DE AÇIKLADI

Wozniak 'ın bu açıklamalarının nedeni ise 2016 yılında yapılan ABD başkanlık seçimleri oldu. Sosyal medya platformu Facebook 'ta Amerikan Başkanlık seçimleri öncesi 50 milyon kullanıcının kişisel verilerinin, seçimleri etkilemek kullandığı belirtildi. Bu  suçlama sonrası başlatılan incelemede, İngiliz şirket Cambridge Analytica ile ilgili yaşananlar Facebook'un kullanıcıların gizliliğini gerektiği gibi sağlayamadığını ortaya çıkarmıştı.

Platform, yaşanan olaylar sonrası kullanıcı bilgilerinin uygunsuz bir şekilde Cambridge Analytica şirketiyle paylaşıldığı skandalla ilgili 87 milyona yakın kullanıcının etkilendiğine inandığını açıklamıştı.

İnstagram adresimiz için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA