Facebook Herkese Kredi Verecek

Facebook'un kripto para birimi Libra ve dijital cüzdan uygulaması Calibra'nın başkan yardımcısı Kevin Weil, Lizbon'da katıldığı toplantıda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Facebook Herkese Kredi Verecek

Facebook'un kripto para birimi Libra ve dijital cüzdan uygulaması Calibra'nın başkan yardımcısı Kevin Weil, Facebook'un herkesin kredi kullanmasının önünü açacağını söyledi. Lizbon'daki Web zirvesine katılan ve burada Libra'ya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Weil, Tüm libra cüzdanlarının 'Birlikte işlem görebilir' özelliğinin olacağını belirtti.

Facebook'un finans hizmetleri alanındaki çalışmalarını genişletmeye başlayacağını söyleyen Weil, bu aşamada dijital cüzdanlar üzerinde yoğunlaşacağını vurguladı ve bugüne kadar hiç kredi kullanmayanların da kredi kullanabileceklerini söyledi. Herkesin libra için dijital cüzdan oluşturabileceğini söyleyen Calibra`nın Başkan Yardımcısı Kevin Weil, bunlardan birinin de Calibra olacağını belirtti. Calibra`nın Başkan Yardımcısı Kevin Weil, Facebook'un otoritelerden izin almadan önce Libra'yı piyasaya sünmeyi düşünmediğini, hiç bir tekil firmanın Libra'nın sahibi olamayacağını söyledi.

Facebook'un Libra'yı işletecek libra birliği gibi bir kar amacı gütmeyen oluşum istediğini ve bu projeye 100 ortak katılımın amaçlandığını söyleyen Weil, Libra Birliği'nin hali hazırda 20 ortağı olduğunu söyledi.