Cumhurbaşkanı Canlı Yayında Açıkladı! Milli Hava Savunma Sisteminin Adı Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk Milli Hava Savunma Sistemi'nin adının belli olduğunu açıkladı. 'Siper' ismi verilen Milli Hava Savunma Sistemi'nin ilk teslimatının 2021 yılında yapılmasının beklendiğini söyleyen Erdoğan, "Ekonomide ve dünya siyasetinde bugünkünden daha güçlü noktaya ulaşabilmemiz milli teknolojide yapacağımız adımlarla olur." dedi.

Cumhurbaşkanı Canlı Yayında Açıkladı! Milli Hava Savunma Sisteminin Adı Belli Oldu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Teknoloji Geliştirme Altyapıları açılış töreninde konuştu. Milli Hava Savunma Sistemi'nin adının belirlendiğini ilk teslimin 2021 yılında yapılmasının hedeflendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı, bundan sonra milli ve yerli projelere daha da önem verileceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Siper adıyla başlattığımız milli uzun menzilli uzun bölgesel hava savunma sistemimizin hayırlı olmasını diliyorum. Tabi bir savunma sistemi olduğu için adını siper koyduk. İlgili tüm kurumlarımızdan projenin zamanında teminatı konusunda en üst seviyede gayret beklediğimi belirtmek istiyorum. Günümüz dünyasında bağımsızlığı sağlam temeller üzerine oturtmamız için tüm alanlarda yerli teknolojimizi geliştirmemiz gerekiyor. Tıpkı savunma sanayiinde olduğu gibi her alanda kendi kendine yeten, teknolojiyi tasarlayan , üreten ve ihraç eden ülke olmaktan başka çıkar yolumuz yoktur.İşte bunun için milli teknoloji hamlesi diyoruz. Ekonomide ve dünya siyasetinde bugünkünden daha güçlü noktaya ulaşabilmemiz milli teknolojide yapacağımız adımlarla olur. Bizi kapılarında çok beklettiler. Bugün git gel yarın gel. Sağolsunlar bizi de mal sahibi yaptılar. Onlar sayesinde SİHA'larımızı da ürettik, şimdi daha ileri gidiyoruz. İsmini açıklamayım şimdi, 'Onu' da üreteceğiz." ifadelerini kullandı.