Cinsel İçerikli Sitelere Girenler Yandı! Yargıtay'dan Emsal Niteliğinde Karar

İş yerindeki bir bilgisayardan yetişkin içerikli siteye girdiği belirtilen bir personel tazminatsız olarak işten çıkarılmıştı, yüksek mahkeme şahsın tazminatsız işten çıkarılması kararını onayladı. İş yerindeki bir bilgisayardan cinsel içerikli sitelere giren çalışanın tazminatsız işten atılması Yargıtay tarafından da onaylandı.

Cinsel İçerikli Sitelere Girenler Yandı! Yargıtay'dan Emsal Niteliğinde Karar

3 yıldır çalıştığı iş yerinde, işverene ait bir bilgisayardan cinsel içerikli sitelere giren ve sosyal medyada cinsel içerikli hesapları takip ettiği belirtilen kişi işveren tarafından tazminatı ödenmeden işten çıkarıldı.

Şok kararın ardından sarsılan ve kararı mahkemeye taşıyan işçi, sözleşmesinin haksız feshedildiğini ve tazminatla birlikte yıllık izin ücreti ve yıpranma payı ücretinin de ödenmediğini söyledi. Mahkemede savunma yapan işveren avukatı ise bilgi işlem müdürlüğü tarafından yapılan incelemede , söz konusu işçinin muhasebe departmanında çalıştığı ve burada cinsel içerikli sitelere girdiğinin tespit edildiğine dikkat çekildi.  Yerel mahkeme davanın kısmen kabulüne karar verirken, işverenin avukatı kararı temyiz ederek üst mahkemeye taşıdı. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi ise emsal nitelikte bir karara imza atarak, işçinin tazminatsız işten çıkarılabileceği hükmüne vardı. Kararda şu ifadeler yer aldı: 

Davacıya tahsis edilen bir bilgisayar bulunduğu, davalı vekilinin dosyaya sunduğu çıktılar incelendiğinde, bu bilgisayarda cinsel içerikli konuşma ve fotoğrafların bulunduğu internet sitelerine girildiği anlaşılmaktadır.Bu sitelerdeki giriş saatlerinin ağırlıklı olarak mesai saati içinde olduğu, davacının bu internet sitelerine giriş yaptığının tespit edildiği, iş akdinin de aynı gün feshedildiği anlaşılmaktadır. Davacının bu eylemi doğruluk ve bağlılığa aykırı olup, davalının güvenini kötüye kullanan davacının iş akdinin feshi haklı olduğundan davacının kıdem ve ihbar tazminatı taleplerinin reddi gerekirken kabulü hatalıdır. Mahkemenin davanın kabulü yönündeki kararı oy birliği ile bozulmuşturKaynak: Yetişkin içerikli sitelere girenlere kötü haber