Bulduğu Taşı Eve Getirdi-Gece Olunca..

Mersin'de 12 yaşındaki bir kız, sahilde bulduğu bir taşı araştırınca onun bir göktaşı olabileceğini gördü.

Bulduğu Taşı Eve Getirdi-Gece Olunca..

Mersin 'e bağlı Erdemli İlçesinde Göktaşı bulunduğu iddia edildi.

12 yaşındaki bir kız çocuğu, deniz kenarında bulduğu bir taşı, göktaşı olduğu gerekçesiyle incelenmesini istedi. Ortaokul'da okumakta olan ve 12 yaşında olduğu öğrenilen Rana Çakır, deniz kenarında oynarken bir taş buldu. Normal gördüklerinden farklı olan bu taşı minik Rana aldı ve evine getirdi. Bulduğu taşı eve getiren Rana, araştırmalara başladı ve bu taşın bir göktaşı olabileceği sonucuna vardı.

TAŞ KOLEKSİYONU YAPIYOR AMA..

Bu Rana 'nın topladığı ilk taş değil. 12 yaşındaki Rana, taş koleksiyonları da yapıyor ve bulduğu ilginç taşları eve getirerek saklıyor. Ancak Rana yaptığı açıklamada annesinin taş biriktirmesine zaman zaman tepki gösterdiğini ve topladığı taşları attığını söyledi.

Annesinin taş toplamasına karşı olmasına rağmen onun bile bu taşı ilginç bulduğunu söyleyen Rana, taşın geceleri karanlık bir ortamda parladığını, sanki bir fosforlu kalem gibi, üzerine sim dökülmüş olduğunu söyledi. Rana gazetecilere yaptığı açıklamada, taşı internet üzerinden araştırdığını ve buna benzer bazı göktaşlarının resimlerine ulaştığını söyledi.

İNCELENSİN EĞER GÖKTAŞI İSE..

Bu taşa Göktaşı dediğini söyleyen Rana, bunu sahilde yürüyüş yaparken bulduğunu, internetten araştırdığı kadarıyla göktaşına çok benzediğini söyledi. Sahilde yürürken parıldadğını ve renkliliği ile dikkatini çektiğini söyleyen Rana, annesinin normalde taş toplamasına karşı çıktığını ancak onun da bu taşı ilginç bulduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Yine göktaşı yukarıdan çarpışarak indiği için taşın üzerinde yanık izleri var. Diğer topladığım taşlardan çok daha ilginç. Ben bulduğum bu taşın incelenmesini istiyorum. Eğer göktaşı olursa çok mutlu olurum"

TAŞ 320 GRAM AĞIRLIĞINDA

Bu taşın 320 gram ağırlığında olduğunu söyleyen, normal boyuttaki taşlardan daha ağır olduğunu söyleyen Rana, normal ebatta bir taşla karşılaştırdığında bu taşın daha ağır olduğunu söyledi.

Annesi ise şu açıklamayı yaptı: "Kızımın taşlara karşı merakı var. Çocuklarla sahilde yürüyüş yaparken bulduğu bu taş öbürlerine göre çok farklı geldi bana. Araştırmalarımıza göre bunun göktaşı olabileceğini düşünüyoruz. Bu taşın araştırılıp incelenmesini istiyorum, yetkililerden yardım istiyoruz bu konuda."

Kamubulteni.com | Ankara