Boston Dynamics'in Atlas Robotu Bu Sefer İşi Abarttı!

Geçmişte yayımlanan videolardaki yürüme , zıplama ve denge hareketleriyle dünyanın ilgisini çeken Boston Dynamics'in Atlas ismini verdiği robotu artık çok daha ilginç hareketler yapabiliyor. Boston Dynamics'in sosyal medya hesaplarından yayımlanan videoda, Atlas'ın bir olimpiyat sporcusu gibi takla attığı, kendi ekseninde zıplayarak dönebildiği görülüyor. Atlas, tüm bu hareketlerinin ardından seyircileri selamlamayı da ihmal etmiyor.

Boston Dynamics'in Atlas Robotu Bu Sefer İşi Abarttı!

Boston Dynamics'in Atlas Robotu Bu Sefer İşi Abarttı!

Geçmişte yayımlanan videolardaki yürüme , zıplama ve denge hareketleriyle dünyanın ilgisini çeken Boston Dynamics'in Atlas ismini verdiği robotu artık çok daha ilginç hareketler yapabiliyor. Boston Dynamics'in sosyal medya hesaplarından yayımlanan videoda, Atlas'ın bir olimpiyat sporcusu gibi takla attığı, kendi ekseninde zıplayarak dönebildiği görülüyor. Atlas, tüm bu hareketlerinin ardından seyircileri selamlamayı da ihmal etmiyor. İşte büyük beğeni toplayan video: 

Boston Dynamics tarafından yapılan bilgilendirmede, Atlas, hareketlerini 'Tahmini kontrol modeli' mekanizması ile yapıyor. Takla atan robot, buradan kazandığı ivme ile bir sonraki hareketi hesaplayarak harekete geçiyor. Videoda robotun her hareketi neredeyse kusursuz bir şekilde yapabilmesinin altında yatan durumda bununla ilgili. Fakat her ne kadar kusursuz gibi görünse de, hareketlerdeki başarı oranının şimdilik yüzde 80 olduğu, ilerleyen zamanlarda yapılacak düzenlemelerle bu oranın daha da arttırılmasının hedeflendiği vurgulanıyor.