BDDK'nın Cep Telefonu Taksit Konusundaki Hamlesi Piyasaya Olumlu Yansıdı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca yayımlanan cep telefonunda kredi vadelerinin 6 aydan 12 aya çıkarılması ve Nisan ayına kadar uzatılma kararı sektörde olumlu karşılandı.

BDDK'nın Cep Telefonu Taksit Konusundaki Hamlesi Piyasaya Olumlu Yansıdı

BDDK'DAN CEP TELEFONU TAKSİT DÜZENLEMESİ HAMLESİ

BDDK , cep telefonları, tablet ve bilgisayar alımları  için kullandırılan kredi vadelerine ilişkin yönetmelikte geçtiğimiz aylarda düzenleme yapmıştı. BDDK'nın düzenlemesiyle birlikte fiyatı 3 bin 500 TL'nin üzerindeki telefonların alımı amacıyla bankalarca kullandırılabilecek kredilerde 6 ay olan vade sınırı 12 ay olacak şekilde düzenlenmişti. 31 Ocak 2018 tarihi itibariyle sonlanacağı belirtilen düzenlemenin Nisan ayı sonuna kadar uzatılması yönünde yeni karar alındı.

MAYIS AYINA KADAR DEVAM EDECEK

Kararla birlikte, 3 bin 500 TL'nin üzerindeki cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerde 12 ay taksit imkanı 31 Ocak'ta bitecekti, fakat düzenleme sonrasında süre Nisan sonuna kadar uzatılmış oldu. Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği Başkanı Mustafa Turnacı, konuyla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 'Taksit düzenlemesi sonrasında sektörümüz bir ivme yakaladı ve yüzde 30-35 oranında büyüdü. Bu yükselişin sürdürülebilir olması adına taksit düzenlemesinin devam ettirilmesi gerektiğine inanıyorduk. BDDK’nın aldığı uzatma kararını büyük bir sevinçle karşıladık. Mobil iletişim sektöründe, diğer sektörlerde olduğu gibi, 12 taksit uygulamasının fiyat segment bağımsız 2019 yılı sonuna kadar devam etmesini istiyoruz. Düzenlemenin fiyat bağımsız 12 taksit şeklinde yapılması halinde sektörde yaşanan hareketliliğin de artarak devam edeceğine inancımız tamdır.' ifadelerini kullandı. Cep telefonlarındaki taksit sınırlamasıyla ilgili siz değerli ziyaretçilerimizde düşüncelerini sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilir. Kamudaki son dakika gelişmelerinden, ekonomi haberlerinden, teknolojideki gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için kamu bülteni mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA