Başvurular Başlıyor: Gençlere 200 Bin TL Hibe

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yaptığı son dakika açıklamasında gençlere 200 bin TL hibe desteği verileceğini söyledi.

Başvurular Başlıyor: Gençlere 200 Bin TL Hibe

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, önemli bir son dakika açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın geçtiğimiz ay açıkladığı 100 günlük eylem planında Bireysel Genç Girişim Programı kapsamında girişimci adaylarına 200 bin TL 'lik bir hibe verileceği bildirildi. Edinilen son dakika bilgilerine göre genç girişimcilerin, katma değeri yüksek ürünler üreterek şirket kurmasını ve ticarileşmesini sağlayan BİGG Programı ’nın, yarın başlayacağına yer verildi.

Söz konusu hibe desteğinden faydalanmak için başvuru yapacak adayların projeleri, akademisyen, yatırımcı ve sanayicilerden oluşan bir ekip tarafından değerlendirilecek. Uygulayıcı kuruluşlar ise eğitim, mentörlük, kuluçka, işbirliği ağlarının kullanımı, iş fikirlerinin doğrulanması ve girişimcinin TÜBİTAK’a sunacağı iş planı önerilerinin onaylanması faaliyetlerini yapacak.

“Akıllı Ulaşım”, “Enerji ve Temiz Teknolojiler”, “Sanayide Dijital Dönüşüm”, “İletişim ve Sayısal Dönüşüm”, “Sağlık ve İyi Yaşam” ile “Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme” başlıklarına verilecek destekler için, yılın ilk döneminde 3 bin 323 kişi başvuru yapmış ve 146 kişiye destek verilmişti.

BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR

100 günlük eylem planında yer alan bu hibe desteği ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, bir açıklama yaptı. Bakan Vatank başvuruların yarın başlayacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Bakanlığımız, BİGG Teknogirişim Programı ile genç ve yenilikçi girişimci adaylarının hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. Teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirleri, nitelikli istihdam oluşturacak teşebbüslere dönüşüyor. Fikirden pazara kadar olan yenilikçi faaliyetler destekleniyor. Bu sayede uluslararası rekabet gücü olan, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmet geliştirebilen başlangıç firmaları ekonomiye kazandırılıyor. Böylelikle nitelikli ürünlerde dış bağımlılığın azaltılmasına katkı sağlanıyor. Program dahilinde bugüne kadar yaklaşık bin girişimci, şirketlerini kurdu ve fikirlerini hayata geçirdi. Yarın (3 Eylül 2018) itibariyle 2018 yılı ikinci çağrısına çıkılıyor. Girişimci adayları, onay aldıkları iş planlarıyla birlikte TÜBİTAK’a başvurarak 200 bin TL tutarındaki yüzde 100 hibe destekten yararlanabilecek.”

Başvuru için http://www.tubitak.gov.tr/tr/destekler/sanayi/ulusal-destek-programlari/icerik-1512-teknogirisim-sermayesi-destegi-programi-bigg linkinden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Kamubulteni.com | Ankara