Aziz Sancar'dan Önemli Evrim Açıklaması

Son dakika açıklaması: Aziz Sancar, Orhan Bursalı 'ya yaptığı açıklamada evrim tartışmalarının fitilini yaktı.

Aziz Sancar'dan Önemli Evrim Açıklaması

Nobel Kimya Ödülü gururumuz Aziz Sancar evrim ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz yıl Evrim Teorisi ile ilgili açıklaması değiştirilerek kamuoyuna sunulan Aziz Sancar, "Ben Müslümanım ve Müslüman olduğumu her yerde söylüyorum. Ben Allah'a inanıyorum. İsteyen evrime inanır, isteyen inanmaz." demişti. Ancak bu açıklamada Aziz Sancar 'ın evrime karşı olduğu haberleri yayılmıştı. Aziz Sancar bu konuda yeni bir açıklama yaptı.

Cumhuriyet Gazetesinden Orhan Bursalı 'ya konuşan Nobel Ödüllü Sancar, konuya yeniden değindi ve önceki açıklamalarının çarpıtıldığını söyledi.

Bilimin bu dünya ile ilgili bir olay olduğunu söyleyen Sancar "Ve bilimsel düşünce ve bilimsel yöntemlerle bu dünyada olan biteni anlayabiliriz. Biliyorsun başım evrim konusuyla derde girmişti" dedi.

Sancar açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Azerbaycan'da bir öğrenci merakından sormuştu. Ona şunu söylemek istiyordum: Bak ben Müslümanım, aynı zamanda moleküler biyoloji ve biyokimya yapıyorum, bu araştırmalarımda dini düşünmüyorum. Bilimsel konular dini inançlarla çözülecek konular değil.

Benim bu çocuklarla toplantım saat 16'da olacaktı, program sarktı, saat akşam 8'e gelmiş. Manevi kızım Rose çok acıkmış bir an önce gidelim diyor, ben de çok yorulmuşum. Acele ile bir şeyler söylemek ve kısa kesmek istedim.

O SÖZLERİ SANCAR EVRİME KARŞI DİYE YAZDILAR

Demek istediğim şuydu, bilim yaparken Allahım inşallah bu deney çalışır, derim. Ama Allahım bu deneyi çalıştır demem. O hengâmede öyle çıktı ağzımdan, millet zaten ortalığı karıştırmak için bir neden arıyor. Ayrıca sözlerimin sadece bir kısmı alınmış. Aziz Sancar evrime karşı diye yaymışlar."

Kamubulteni.com | Ankara