Asker ve Polisler İçin Önemli WhatsApp Uyarısı

Asker ve polisler için WhatsApp uyarısı geldi. Güvenlik uzmanlarından yapılan açıklamada WhatsApp 'ın tehlike barındırdığı bildirildi.

Asker ve Polisler İçin Önemli WhatsApp Uyarısı

TSK ve EGM personelleri ile ilgili son dakika haberi.

Akıllı telefonların yaygınlaştığı son dönemlerde TSK ve EGM personellerinin sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımlar büyük riskleri de beraberinde getiriyor.  Söz konusu paylaşımlarla iligli açıklama yapan konunun uzmanlarına göre, Türkiye bu paylaşımların yapılmasından çok daha büyük bir sorunla karşılaşacak.

Güvenli iletişim kaynaklarının bırakılması ve asker ile polislerin kendi işleri ile ilgili tüm süreci akıllı telefonlar üzerinden yürütülmesindeki tehlikelere dikkat çeken uzmanlar,  yabancı ülkelerin programları kullanılarak sağlanan bu iletişimin çok ciddi bir milli güvenlik sorunu olduğunu belirtiyor. 

FİŞ ÇEKİLİNCE MİLYONLAR İLETİŞİM KURAMAYACAK

Türkiye'nin bu alanda hizmet veren sayılı firmalarından biri olan ve tamamen yerli-milli bir yapıyla yoluna devam eden Kamapp Messenger uygulamasını hayata geçiren firmanın sahibi Nihat Cindioğlu açıklamada bulundu. 

Hain darbe girişimi sonrası tamamen yerli ve milli bir iletişim uygulaması yapmak için hazırlıklara başladığını ifade eden Cindioğlu, "O gece anladık ki eğer böyle bir durumda bize sundukları iletişim programlarının fişini merkezden çekseler, milyonlarca vatandaşımız birbiriyle iletişim sağlayamaz" dedi.

Kamaa uygulamasını üreten yazılım firmasının sahibi Nihat Cindioğlu yaptığı açıklamada  "Yapılan her paylaşım önce merkeze gidiyor Yabancı firmalar tarafından yapılan uygulamaların kullanıcıların tüm konuşmalarını, fotoğraf ve videolarını önce kendi merkezlerine ardından mesaj olarak karşı tarafa gönderiliyor.

Cindioğlu, şunları söyledi:

"WhatsApp uygulamasını Facebook'un 16 milyar dolar vererek satın almasının arkasında yatan gerçeği iyi analiz etmemiz gerekiyor.

'Big Data' denilen bir kavram var. Sizin bilgileriniz üzerinden neleri sevdiğiniz, alışverişte nelere dikkat ettiğiniz, nelerden hoşlanmadığınız, siyasi partilerin hangisine oy verebileceğiniz ve hangi noktalarda kararsız olduğunuz gibi sizi siz yapan tüm unsurları analiz eden bir sistem var karşınızda.

Çağımızda bilgi o denli önemli ki, bu nedenle ücretsiz olarak kullanabildiğimiz bir program milyarlarca dolar ediyor. Eğer bir ürünü ücretsiz kullanıyorsanız ürünün bizzat kendiniz olduğunu bilmeniz lazım."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA