Anne Babalara Tiktok Uyarısı! IŞİD Tehditi...

Gençler arasında eğlenceli videolar yapıp paylaşma amacıyla kullanılan popüler mobil uygulama Tiktok'ta IŞİD propagandası yapan 24 hesap tespit edilerek kapatıldı.

Anne Babalara Tiktok Uyarısı! IŞİD Tehditi...

Dünyanın en popüler uygulamalarından birisi haline gelen Tiktok, bazı ülkelerde yasaklanırken, bazı ülkelerde kullanıcı sayısını günden güne arttırıyor. Eğlenceli videolar yapılması ve paylaşılması amacıyla hayata geçirilen uygulama, terör örgütlerinin propaganda araçları haline gelmekten kurtulamadı. Youtube, Facebook, Twitter, İnstagram gibi sosyal medya platformlarını terör propagandası olarak kullanan IŞİD şimdi de tiktok aracılığı ile proapganda yapmaya kalkıştı. The Wall Street Journal'da yer alan habere göre, Tiktok'tan gençleri IŞİD'e yönlendirmeye çalışan 24 hesabın saptandığı , ilgili hesapların Tiktok yönetimi tarafından erişime engellendiği belirtilirken, ilgili hesapların daha da çoğalabileceği vurgulandı.

Sosyal medya uzmanları ve pskiloglar tiktok ve benzeri uygulamaları kullanan çocukların dikkatle takip edilmesi gerektiğini, bu tür uygulamaların aile denetimi olmaksızın kullanılmasının geri dönülemez hataları beraberinde getirebileceğini bildiriyor. Geçtiğimiz günlerde, Hindistan'daki bir çocuk tiktok videosu çekmek için çıktığı çatıdan düşerek hayatını kaybetmişti. T

iktok'taki denetim sıkıntısının artması halinde Türkiye'de de ilgili uygulama hakkında erişim engelleme cezası gelebileceği belirtiliyor. Tiktok ise personel sayısını arttırarak denetim konusuna daha fazla yoğunlaşmaya çalışıyor.