Adil Kullanım Kotası (AKK) Müjdesi TBMM'de Geldi

Ulaştırma Bakanı az önce bir açıklamada bulundu. Bakan Turhan yaptığı açıklamada 2019 yılında adil kullanım kotasının kalkacağını söyledi.

Adil Kullanım Kotası (AKK) Müjdesi TBMM'de Geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçe görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başladı.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplanan komisyonda gündeme geçmeden önce söz alan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, bütçe görüşmelerinde, bakanların, milletvekillerinin yönelttiği soruların tamamını yanıtlamadığını dile getirdi.

Komisyon Başkanı Bilgiç, Paylan'ın bu sözleri ile iglili, 45 dakikalık bir süre içinde tüm soruların yanıtlanmasının mümkün olmadığını, bu yanıtların yazılı olarak yapılabileceğini söyleyere, "İlgili kurumlara ve bakanlarımıza, soruların cevaplarının, bugüne kadar olanların, en geç 12 Kasım'a kadar Başkanlığımıza ulaştırılması için Bütçe Başkanlığı olarak yazılı olarak bunu gönderdik." cevabını verdi.

İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu ise toplantıya kravat takmadan katıldığı için Garo Paylan'ı eleştirdi.

Daha sonra, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Bakanlığının bütçesiyle ilgili sunuma başladı ve önümüzdeki yılın bütçesini komisyon üyelerine aktardı.

Bugünkü oturumda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yanı sıra Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün bütçeleri ele alınacak.

ADİL KULLANIM KOTASI AÇIKLAMASI

TBMM'de devam eden Ulaştırma Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Adil Kullanım Kotası gündeme geldi. Adil Kullanım Koşulları (AKK) kapsamında tanımlı olan internet paketlerinde belirlenen AKK değerleri aşıldıktan sonra ay sonuna kadar internet erişim hızınızda kısıtlama oluyordu.

Bakan müjdeli haberi az önce verdi ve önümüzdeki yıl Adil Kullanım Kotası'nın kalkacağı ve internette kısıtlama olmayacağını söyledi.

Kamubulteni.com  |  Ankara