2019 Telsiz Kullanım Ücreti Belli Oldu

Telefon abonelerinden her ay alınan telsiz kullanım ücreti miktarına zam geldi. BTK tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2019 yılı telsiz kullanım ücretine yer verildi. İşte detaylar.

2019 Telsiz Kullanım Ücreti Belli Oldu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu tarafından bir son dakika açıklaması geldi.

Her sene yeniden belirlenen telsiz kullanım ücretlerinin bu yılki zam oranı belli oldu.

"Telekomünikasyon hizmeti için devlete ödenmesi gereken tutar" olarak adlandırılan telsiz kullanım ücreti ile ilgili BTK 'dan açıklama geldi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan resmi açıklamaya göre , cep telefonu kullanan abonelerden yul yıl 27.86 TL telsiz kullanım ücreti kesilecek. Operatörler , her yılın başında bu verg miktarını devlete veriyor. Daha sonra ise bu ücret 12 takside bölünüyor ve telefon sahiplerinden her ay kesinti yapılıyor.

Cep telefonu abonelerinden yıllık alınacak 27.86 TL 'lik miktar, 12 eşit parçaya bölünecek ve abonelerden bu şekilde tahsil edilecek. Buna göre telefon kullanıcıları , her ay devlete  2.32 TL telsiz kullanım ücreti vergisi ödeyecek.

DİĞER TELSİZ ÜCRETLERİ NE KADAR?
 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından açıklanan diğer rakamlara göre, mobil telsiz ruhsatname ücretleri 52.05 TL, tekrarlayıcı telsiz ruhsatname ücreti 260.35 TL ve sabit telsiz ruhsatname ücreti ise 130.18 TL olarak açıklandı.

Kamubulteni.com  | Ankara