Yeni Jandarma Uzman Erbaş-Astsubay ve Subay Alımı Sayısı İçin Açıklama

Jandarma Genel Komutanlığı 'na 2019 yılında yapılacak personel alımı sayısı ile ilgili kritik açıklama geldi.

Yeni Jandarma Uzman Erbaş-Astsubay ve Subay Alımı Sayısı İçin Açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada Jandarma personeli alımına değindi.

TBMM 'de 2019 yılı Bakanlıkların bütçeleri görüşülüyor. Bütçe görüşmeleri devam ederken 2019 yılı İçişleri Bakanlığı  bütçesi sunumu bugün Bakan Süleyman Soylu tarafından yapıldı. Bakan Soylu, komisyonda yaptğı sunumda İçişleri personellerine ilişkin bilgi verirken Jandarma 'nın profesyonelleşmesi konusuna da yine değindi.

"Profesyonelleşme adımlarımıza devam ediyoruz." diyerek sözlerine başlayan Bakan Soylu, "Jandarma'da profesyonelleşme oranı bu yıl yüzde 64, Sahil Güvenlik Komutanlığı 'nda ise yüzde 85'tir. 2019 yılı hedefimiz Jandarma 'da yüzde 72, Sahil Güvenlik Komutanlığımızda yüzde 90 'dır. "

2017 YILINDA PROFESYONELLEŞME YÜZDE 60 'TI

2017 yılında Jandarma Genel Komutanlığı 'nın profesyonelleşme oranı yüzde 60 'tı. Bu rakam 2018 yılında 64 'e çıkartıldı. Önümüzdeki yıl ise Jandarma bünyesine alınacak yeni uzman erbaş, subay ve astsubaylarla profesyonelleşme oranı yüzde 72 'ye çıkartılacak.

Bu şekilde baktığımızda 2019 yılında, 2018 yılına oranla yüzde 4 daha fazla personel alımı yapılacak. Bu da ciddi bir rakam ortaya çıkarmaktadır. 2018 yılında Jandarma yüzde 4 oranında daha profesyonelleşirken 2019 yılında bu rakam yüzde 8 olacak. 

Bu şekilde baktığımızda uzman erbaş, subay ve astsubay alımları 2019 yılında hemen hemene 2 kat artacak.

İLAN TARİHLERİ NE ZAMAN?

2019 yılı uzman erbaş, astsubay ve subay alımı tarihleri açıklandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamamızı indirin. Diğer kadın-erkek adaylarla bilgi alış verişi yapmak için de Facebook grupbumuza üye olun.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara- ÖZEL HABER