Yeni Askerlik Sistemi Bekleyenler Bu Habere Sevinecek

Bedelli askerliğin sürekli hale gelmesi, mezuniyetlere göre askerlik sürelerinin yeniden düzenlenmesi, yedek astsubaylık, 12 ay askerlik yapan yükümlülere uzman erbaş ve sözleşmeli er alımlarında artı puan sağlanması, dövizli askerlik gibi bir çok yeniliği beraberinde getiren kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na bu hafta sunulacak.

Yeni Askerlik Sistemi Bekleyenler Bu Habere Sevinecek

Yeni Askerlik Sistemi Bekleyenler Bu Habere Sevinecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu hafta Kapadokya ve Turizm teşvik kanun teklifleri Genel Kurul'da, 20 maddelik ekonomi paketi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak. Bir diğer önemli gelişme ise yeni askerlik sistemi bekleyenleri yakından ilgilendiriyor. Nisan ayında TBMM'ye gelmesi ve kısa sürede yürürlüğe girmesi beklenen yeni askerlik sistemi düzenlemesi, 31 Mart yerel seçimlerinde yaşanan itiraz süreci nedeniyle ertelenmiş ve meclise gelmemişti.

Bedelli askerliğin sürekli hale gelmesi, mezuniyetlere göre askerlik sürelerinin yeniden düzenlenmesi, yedek astsubaylık, 12 ay askerlik yapan yükümlülere uzman erbaş ve sözleşmeli er alımlarında artı puan sağlanması, dövizli askerlik gibi bir çok yeniliği beraberinde getiren kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na bu hafta sunulacak. TBMM'de ilgili komisyonlarda görüşülmesinin ardından yine kısa süre içerisinde TBMM Genel Kurul'a gelecek olan yeni askerlik sisteminin yakın tarihte yürürlüğe girmesi bekleniyor. Salı günü, düzenleme hakkında detaylı bilginin AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti TBMM Grup toplantısında kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.