Yeni Askerlik Sistemi Açıklamaları Art Arda Geliyor! Binlerce Kişi Soruyor 'Ne Zaman Çıkacak?'

Yüz binlerce genç ve aileleri de hesaba katıldığı zaman doğrudan milyonları ilgilendiren yeni askerlik sistemi için son dakika açıklamaları art arda geliyor. Yedek astsubaylık, askerlik süresinin düşmesi, kalıcı bedelli askerlik, dövizli askerlik, askerliğini 12 ay yapanlara uzman çavuş alımlarında öncelik tanınması gibi bir çok yeniliği beraberinde getirmesi beklenen yeni askerlik sistemiyle ilgili Milli Savunma Bakanı Akar bugün önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Yeni Askerlik Sistemi Açıklamaları Art Arda Geliyor! Binlerce Kişi Soruyor 'Ne Zaman Çıkacak?'

Yeni askerlik sisteminin mükemmel olması için ilave görüş ve tekliflerin de değerlendirildiğini, bedelli askerlik ücretinin 30 bin lira olarak belirleneceğinin netleştiğini söyleyen Akar, yeni askerlik sisteminin yürürlüğe gireceği tarih konusunda ise sessizliğini bzomadı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI'NDAN YENİ ASKERLİK SİSTEMİ AÇIKLAMASI

Bugün konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı, "Bu çalışma mükemmel olsun diye hem gençlerimiz şahsi, mesleki gelişimlerini bir taraftan sağlarken diğer taraftan da Silahlı Kuvvetlerimizin artan ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayabilmek bakımından iyi bir sistem, mükemmel bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Bu nedenle de bakanlıklarla, diğer ilgili kurum ve kuruluşlarla yoğun bir koordinasyon, temas içindeyiz. Olayları her aşamasında ilave bazı görüşler, ilave bazı teklifler gelmekte. Onların çalışılmasından dolayı biraz gecikme oldu. Önümüzdeki günlerde en kısa zamanda, çok yoğun bir şekilde çalışılıyor, bunu tamamlayıp Cumhurbaşkanlığı makamına sunmak durumundayız. Buna gayret gösteriyoruz. İnşallah en kısa zamanda bunu tamamlayacağız.Yeni askerlik sistemi mükemmel olsun diye. İyi bir sistem üzerine çalışıyoruz. İlave görüş ve teklifler geliyor. En kısa zamanda tamamlayıp Cumhurbaşklanlığı'na göndereceğiz. Bedelli askerlik ücreti yüksek deniyor ama erlere maaş vereceğiz. Kendi içinde birbirini karşılaması için bu ücreti öngördük. Yaklaşık 30 bin TL bu şekilde olunca sistem kendini döndürebilecek." dedi.

Gençler Bir An Önce Meclise Gelmesini Bekliyor

Nisan ayı içerisinde TBMM'ye gelerek kısa sürede ilgili komisyonlardan geçmesi ve Genel Kurul'un ardından Cumhurbaşkanı onayıyla yürürlüğe girmesi beklenen yeni askerlik sistemi, 31 Mart yerel seçimlerindeki itiraz süreci nedeniyle gecikti. TBMM'nin çalışmalarına başlayamaması, binlerce gencin beklentilerinin karşılanması noktasında biraz daha beklemelerine neden oldu. Yeni askerlik sisteminin hangi tarihte yürürlüğe gireceği ise hala net değil .Konuyla ilgili son dakika açıklamaları olması halinde siz değerli ziyaretçilerimizi anında bilgilendireceğiz. Yeni haberleri kaçırmamak için TIKLAYIN. Diğer adaylarla iletişime geçmek, kadın-erkek memur adaylarıyla arkadaşlık kurmak için TIKLAYIN.