Tek Tip Askerlikte Flaş Gelişme: Yeni Askerlik Sisteminde Değişiklik

Yeni askerlik sistemini bekleyenler için son dakika haberi. Kulislerde konuşulan yeni bilgiye göre yeni askerlik sisteminde bir değişiklik yapılması planlandığı belirtildi. İşte detaylar.

Tek Tip Askerlikte Flaş Gelişme: Yeni Askerlik Sisteminde Değişiklik

Tek tip askerlikle ilgili bir son dakika haberi daha.

Bayramdan önce TBMM Genel Kurulu 'ndan geçeceği ve yürürlüğe gireceği belirtilen yeni askerlik kanunu bayramdan sonraya ertelendi. Tüm partilerin ortak şekilde aldığı karar sonrası bayramdan sonraya ertelenen yeni askerlik kanunu hakkında flaş bir kulis bilgisi geldi.  Buna göre yasanın bayramdan sonraya ertelenmesinde, Milli Savunma Bakanlığı 'nin yaptığı planlamalarda bazı hesap hatalarının etkili olduğu bildirildi.

6 AYINI TAMAMLAYAN TERHİS OLACAKTI

Yeni askerlik sistemine göre 1 ay zorunlu eğitimini aldıktan sonra 5 ay daha askerlik yapan silahaltındaki askerler, istemeleri durumunda 6 ay daha askerde kalabilecek, istemeleri durumunda da terhis alabileceklerdi. Askerliğe devam edeceklere her ay asgari ücret tutarında maaş verilecekti. 

ANKET YAPILDI

Bu durum sonrası bir anket yapıldı ve kaç askerin 6 aylık  süreden sonra askerde kalmayı planladığı soruldu. Ancak 6 ayını tamamlayan askerlerin hemen hemen hepsinin terhis almayı planladığı, kalan sayının ise yeterli olmaması üzerine askerlik kanunu ertelendi.

Farklı bir gelişme olmaması durumunda askerlik kanunu bayramdan sonra meclis genel kurulunda görüşülecek. Ancak 6 ayını tamamlayıp terhis alacak askerlerin sayısının fazla olması , askerde kalmak isteyenlerin sayısının az olması , yeni bir değişikliğe gidilecek şeklinde yorumlandı. 

Kulisler, kademeli şekilde yeni askerlik sistemine geçilmesi yönünde çalışmaların olabileceğini belirtiyor.

 6 ayını tamamlayan er ve erbaşın tümünün terhis edilmesi yerine kademeli terhis uygulamasına gidilebileceği belirtilirken, 6 aylık askerliğin kısa olduğunun değerlendirilmesi durumunda 8 ay ya da 10 ay olarak düzenlenebileceği kaydediliyor. Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıklarındaki personelin durumunun Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında kriz yarattığı öğrenildi. Milli Savunma Bakanlığı’nın Jandarma ve Sahil Güvenlik personelini “polis” statüsüne alarak askerliği yapmış olmak için “10 yıl hizmet etme” koşulu öngördüğü, İçişleri Bakanlığı’nın itirazı üzerine öneriden çıkarıldığı kaydedildi.

YENİ ASKERLİK BEKLEYENLER BU ADRESTE

Tek tip askerlik bekleyenlerle bilgi alış verişi için TIKLA

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN VE YENİ ASKERLİK KANUNU İLE İLGİLİ TÜM GELİŞMELERDEN ANINDA HABERDAR OLUN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Kaynak: Cumhuriyet