TBMM Son Dakika ! BBP'den Askerlik Süresi için Yeni Teklif

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM Genel Kurulu'nda 'Askeralma Kanun Teklifi' görüşmeleri sırasında söz aldı. Buradaki konuşmasına geçtiğimiz gün hayatıını kaybeden CHP Denizli Milletvekili Arslan'a rahmet, Arslan'ın ailesi, CHP ve TBMM'ye başsağlığı dileklerini ileterek başlayan Destici, Askeralma Kanunu Teklifi görüşmeleri vesilesiyle vatan için canını feda eden şehitlerimize rahmet, gazilerimize Allah'dan acil şifalar, görevi başındaki mehmetçiğe d

TBMM Son Dakika ! BBP'den Askerlik Süresi için Yeni Teklif

TBMM Son Dakika ! BBP'den Askerlik Süresi için Yeni Teklif

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM Genel Kurulu'nda 'Askeralma Kanun Teklifi' görüşmeleri sırasında söz aldı. Buradaki konuşmasına geçtiğimiz gün hayatıını kaybeden CHP Denizli Milletvekili Arslan'a rahmet, Arslan'ın ailesi, CHP ve TBMM'ye başsağlığı dileklerini ileterek başlayan Destici, Askeralma Kanunu Teklifi görüşmeleri vesilesiyle vatan için canını feda eden şehitlerimize rahmet, gazilerimize Allah'dan acil şifalar, görevi başındaki mehmetçiğe de başarılar diledi.

Yeni Askerlik sisteminin artık elzem hale geldiğini, yığılmaların arttığını vurgulayan BBP Genel Başkanı, genel itibariyle düzenlemeyi desteklediklerini belirtirken,  meclise gelen teklifte üniversite mezunlarının lise ve daha altı eğitim görenlere nazaran daha fazla askerlik yaptığını, bununla ilgili bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. Lise mezunları için 6 ay öngörülen askerlik süresinin üniversite mezunları için 3 ay olabileceğini, bu sürenin tartışılması gerektiğini söyleyen BBP Genel Başkanı, 45. madde üzerindeki tartışmaların da uzlaşı ile çözüleceği inancında olduklarını söyledi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA