Son Dakika ! Yönter'den 'Uzman Jandarma ve Uzman Çavuş' Açıklaması : Yaş Sınırı Yükseltilmeli

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, TBMM Genel Kurulu'nda Uzman çavuş ve uzman jandarmaların sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Uzman çavuş ve jandarmaların bir üst rütbeye geçişlerindeki yaş sınırı, 3600 ek gösterge ve fiili hizmet taleplerini gündeme getiren Yönter, İçişleri Bakanı ve Milli Savunma Bakanı'nın bu personele yönelik sözler verdiğini, bu sözlerin yerine getirilmesini beklediklerini söyledi.

Son Dakika ! Yönter'den 'Uzman Jandarma ve Uzman Çavuş' Açıklaması : Yaş Sınırı Yükseltilmeli

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekil İzzet Ulvi Yönter, TBMM Genel Kurulu'nda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2019 Yılı Bütçesi üzerine partisi adına söz aldı. Burada önemli açıklamalarda bulunan Yönter, uzman çavuş ve uzman jandarmaların sorunlarıyla ilgili dün MHP'li milletvekillerinin İçişleri Bakanı Soylu'ya talep ilettiğini, Bakan Soylu'nun da bu konuda sözler verdiğini söyledi. Uzman Jandarma ve Uzman çavuşlara verilen her şeyin az olduğunu, uzman çavuş ve jandarmaların Türkiye'nin gözünü daldan budaktan sakınmayan kahramanlar olduğunu söyleyen Yönter, bu personelin sorunlarının çözülmesi için daha fazla beklenilmemesi gerektiğini, bu yönde verilen sözlerin yerine getirilmesinin önemine dikkat çekti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yönter, "Uzman jandarmalarla ilgili, uzman çavuşlarla ilgili beklentilerimiz iletildi. Sağolsun Sn. İçişleri Bakanımız uzman jandarmalarımızın sorunlarının çözümüyle ilgili söz vermiş. Şimdi bugün de Milli Savunma Bakanımız keşke burada olsaydı, fakat burada Bakan yardımcımız var. Uzman çavuşlarımızın kadro sorunuyla ilgili talebimizi ilettik, defalarca bu konuyu konuştuk, Sn. Milli Savunma Bakanı Uzman çavuşlara kadro verilmesi konusunda bize söz verdi. Uzman Jandarmalarımızın 3600 ek gösterge ek talebi, uzman çavuşlar için de geçerli, okullarında geçen 1 yıllık sürenin fiili hizmetten sayılması, bir üst rütbeye terfi için gerekli yaşın 45'e çıkarılması konusunda İçişleri Bakanımız da söz verdi. Uzman çavuşlarımıza, jandarmalarımıza bir an önce gereğinin yapılarak, bu kahramanlarımızın isteklerini gazi meclis olarak karşılayalım. Artık kronik sorunları çözme becerisi gösterelim. Sorun çözme kültürümüzün ne kadar aktif olduğunu ispatlayalım. Uzman çavuş, jandarmalarımıza ne versek eksik, ne yapsak azdır. Onlar milli bekanın korkusuz bekçileridir, onlar Türkiye'nin gözünü daldan budaktan esirgemeyen kahramanlarıdır." dedi.

Verilen sözlerin siyasi haysiyet olduğunu söyleyen Yönter, "İnanıyorum ki, Fırat'ın doğusuna yıldırım gibi girecek olan, Türk milletinin , Türk ordusunun en büyük güvencesi olan uzman çavuşlarımız, uzman jandarmalarımız da buradan gelecek haberlerle sevinecektir." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA