Profesyonel Orduya Geçiş! 'Jandarma'da Er Alımları Sona Eriyor!'

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde profesyonel askerliğe geçiş süreci ivme kazanırken, İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı'nda da er alımları 2020 yılı itibariyle sonlanacak, ilgili tarihten sonraki tüm alımlar dış kaynaktan gerçekleşecek.

Profesyonel Orduya Geçiş! 'Jandarma'da Er Alımları Sona Eriyor!'

Jandarma 2020'den İtibaren Tamamiyle Profesonelleşecek!

Milli Savunma Bakanlığı Kara , Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına son yıllarda uzman erbaş, sözleşmeli er ve diğer askeri personel alımlarında artış görülmüş, yıllık 40 binin üzerinde yeni personel alımı yapıldığı açıklanmıştı.  Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarına da bu süre zarfında özellikle FETÖ'cü teröristlerin temizliğinin ardından çok sayıda personel alımı gerçekleşmişti.

Haber merkezimize ulaşan bilgilere göre Jandarma'da personel alımlarının 2019 ve 2020 yılında daha da artacağı, çünkü er alımlarının tamamiyle sonlanacağı belirtiliyor. Geçtiğimiz aylarda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, aslında Jandarma personel alımlarıyla ilgili bu sürece dair ilk sinyali vermişti. Bakan Akar, Jandarmaya 2020 yılından itibaren er alımı yapılmayacağını açıklamıştı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR NE SÖYLEMİŞTİ?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,  profesyonel askerliğe geçişle ilgili, "Profesyonel askerlik zaten var. Bizim uzman çavuş ve erbaş alımlarımız devam ediyor. Jandarma, 2020’den itibaren er alımı yapmayacak. TSK için er alımına devam ediyoruz, edeceğiz." demişti.

MSÜ BAŞVURULARI SÜRÜYOR

Bu arada MSÜ başvuruları da devam ediyor. Milli Savunma Üniversitesi'nin astsubay ve subay adayı askeri öğrenci adayı alımı için gerçekleştireceği 2019 MSÜ sınavlarına başvurular ÖSYM'nin resmi internet sayfası üzerinden 27 Şubat 2019 tarihine kadar devam edecek.

TÜRKİYE'NİN LİDER MEMUR ADAYI SİTESİ KAMU BÜLTENİ'Nİ İNDİR, BU TÜR HABERLERLE İLGİLİ SON DAKİKA GELİŞMELERİNDEN İLK SEN HABERDAR OL.

KAMU BÜLTENİ'Nİ ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLA.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA