MSB Yedek Subay-Astsubay Alımına Başvuracaklar Dikkat

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan uyarıda Kasım 2019 'da silahaltına alınacak yedek subay ve astsubaylar için son gün duyurusuna yer verildi.

MSB Yedek Subay-Astsubay Alımına Başvuracaklar Dikkat

Yedek subay astsubay alımı başvurusu bitiyor.

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Kasım 2019 celp döneminde silahaltına alınacak yedek subay astsubaylar için başvuruların sona ereceğine yer verildi. 

31 TEMMUZ 2019 'DA BİTMİŞTİ

MSB tarafından daha önce yayımlanan duyuruda yedek subay astsubay, bedelli askerlik ve er/erbaş başvurularının 31 Temmuz 2019 günü sona erdiğine , ancak sistemde yaşanan teknik aksaklıklar nedeniyle birçok adayın başvurusunu yapamadığı , bu nedenle başvuruların 20 Ağustos 2019 gününe kadar alınmaya devam edileceğine yer verildi. 

KASIM 2019 'DA KİMLER SİLAHALTINA ALINACAK?

Kasım 2019 celp döneminde aşağıdaki adaylar asilahaltına alınacak.

YEDEK SUBAY ADAY ADAYI, YEDEK ASTSUBAY ADAY ADAYI İLE ERBAŞ/ER STATÜSÜNDEKİ YÜKÜMLÜLERDEN; 20 AĞUSTOS 2019 (DAHİL) TARİHİNE KADAR YOKLAMASINI YAPTIRANLAR, ERKEN SEVK MÜRACAATINDA BULUNAN VE BAŞVURUSU KABUL EDİLENLER, ERTELEME İLE SEVK TEHİRLERİ SONA ERENLER, DÖVİZLE/BEDELLİ ASKERLİK HİZMETİ KAPSAMINDAN ÇIKARTILANLAR, DAHA ÖNCEKİ CELP DÖNEMLERİNDEN BAKAYA OLANLAR (SINIFLANDIRILMAMIŞ OLANLAR)

DİĞER GENÇLER İÇİN SON BAŞVURU 31 AĞUSTOS 2019

Aşağıdaki sınıflara giren gençlerin de başvuruları 31 Ağustos 2019 tarihine kadar alınacak.

"KASIM 2019 SINIFLANDIRMA DÖNEMİNDE; 20 AĞUSTOS 2019 (DAHİL) TARİHİNE KADAR YOKLAMASI YAPILAN VE SINIFLANDIRMA NİTELİK LİSTESİNE ALINAN YÜKÜMLÜLERDEN ASKERLİK HİZMETİ TERCİHİNİ YAPTIRMAYANLARIN 31 AĞUSTOS 2019 (DAHİL) TARİHİNE KADAR ASKERLİK HİZMETİ TERCİHİ İŞLEMİNİ E-DEVLET ÜZERİNDEN VEYA EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANLIKARINA MÜRACAAT EDEREK YAPTIRMALARI GEREKMEKTEDİR. ASKERLİK HİZMETİ TERCİHİ İŞLEMİNİ YAPMAYANLAR MEVCUT BİLGİLERİNE GÖRE SINIFLANDIRMA İŞLEMİNE TABİ TUTULACAKLARDIR."

Yedek subay ve astsubaylar , 2 ay kıta eğitimi sonrası göreve başlayacak. Toplamda 12 ay eğitim alacak adaylara 2 ay kıta eğitimi sonrası 10 ay boyunca subay ve astsubay maaşı verilecek.

E DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU

Yedek subay ile astsubay, bedelli ve erbaş/er başvuruları e Devlet kapısı üzerinden, askerlik şubeleri üzerinden yapılacak. Link aşağıda >>

https://www.turkiye.gov.tr/msb-asal-askerlik-hizmet-tercih-islemleri

ADAYLAR BU SAYFADA

Yedek subay ve astsubay adayları bu sayfada >> TIKLA KATIL