MSB'den Dış Kaynaktan Subay Alımı Eğitime Katılış Duyurusu

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı Dış Kaynaktan Hukuk Sınıfı Muvazzaf Subay adayı temini durumu ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Adayları eğitime katılış ilanını yayımladı.

MSB'den Dış Kaynaktan Subay Alımı Eğitime Katılış Duyurusu

Söz konusu duyuruda K.K.K.Lığı ve Dz.K.K.'lığına tefrik edilen adayların eğitimlerinin başladığı, yedek çağrıdan işlemlerin sonlandığı vurgulanırken, Hava Kuvvetleri Komutanlığına tefrik edilen asil adaylar ve yedek adayların 9 Aralık'ta Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'na katılış yapmalarının beklendiği belirtildi.

Duyuruda ayrıca şu ifadeler yer aldı: 

1.    Hukuk sınıfı muvazzaf subay adayı temini sonuçları asil ve yedek adaylara 09 Ekim 2018 tarihinde ilan edilmiş, K.K.K.lığı ve Dz.K.K.lığına tefrik edilen adayların eğitimleri başlamıştır.

2.    K.K.K.lığı ve Dz.K.K.lığı için yedek sıradan çağrı işlemi sonlandırılmıştır. Mevcut durumda; 
    
    a.    Erkek adaylar için; "Yedek-1" sırasındaki aday Hv.K.K.lığına, "Yedek-2" ve "Yedek-3" sırasındaki adaylar K.K.K.lığına tefrik edilmiş,

    b.    Kadın adaylar için yedek sıradan çağrı gerektiren durum oluşmamıştır. 

3.    Hava Kuvvetleri Komutanlığına tefrik edilen asil adaylar ve "Yedek-1 (erkek)" sırasındaki adayın; 09 Aralık 2018 tarihinde 08.00-17.00 saatleri arasında Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı (Kütahya)'ya katılış yapmaları gerekmektedir. Belirtilen tarihte katılış yapmayanlar haklarını kaybedecek, haklarını kaybeden adayların yerine yedek sıradaki adaylara çağrı yapılacaktır. Yedek sıradan çağırma işlemleri eğitimlerin ikinci haftası sonuna (Cuma günü) kadar devam edecek, belirtilen süre sonunda yedek sıradan aday çağırma işlemi sonlandırılacaktır. Yedek adaylara çağrı öncelikle telefon ile ulaşılarak yapılacaktır. 

4.    Katılışta getirilecek belge, malzeme, eşya, diğer hususlar aşağıda belirtilmiştir. 

    a.    Belgeler :

    (1)    Adaya ait nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, anne-babasına ait nüfus cüzdanı fotokopisi,
        
    (2)    Aile bireyleri bilgilerini içeren Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (e-devlet sisteminden alınmış olabilir.)

    (3)    Adli sicil kaydı, (e-devlet sisteminden alınmış olabilir.)

    (4)    Lise diploması ve fotokopisi, yoksa liseden alınmış çıkış belgesi (e-devlet sisteminden alınmış lise mezuniyetine ilişkin belge olabilir),

    (5)    Temin işlemleri için başvuru yapılan mezuniyet belgesi ve fotokopisi (e-devlet sisteminden alınmış olabilir.),

    (6)    En son mezun olunan üniversite diploması ve fotokopisi (e-devlet sisteminden alınmış olabilir.),

    (7)    Kamu kurum/kuruluşunda görev yapmakta olanlar için; ayrılış-katılış bildirim belgesi veya noter onaylı sureti; özel sektörde görev yapmakta olanlar için ilişik kesme belgesi veya noter onaylı sureti,

    (8)    İkametgâh ilmühaberi (e-devlet sisteminden alınmış olabilir.),

    (9)    Örneği aşağıda olan noter onaylı taahhütname,

    (10)     Askerlik hizmetini yapmakta olanlar için; Hizmet Durum Çizelgesi, askerlik hizmetini tamamlayanlar için Terhis Belgesi,

    (11)     4 adet vesikalık fotoğraf (sakalsız-traşlı ve arkasına isim ve T.C. kimlik no. yazılmış),





    b.    Malzeme ve eşya :

    En az bir ay süre ile birlik dışına çıkılamayacağından işlemleri olumlu veya olumsuz olarak etkilememekle beraber aşağıdaki özelliklerde kişisel malzemelerin getirilmesi ve işlemlerin yapılması yararınıza olacaktır.
            
        (1)    Kişisel malzemeler (telefon kartı, kol saati, tıraş malzemeleri, diş macunu/fırçası, şampuan, sabun, sabun kutusu, tırnak makası, pamuk, kolonya, kupa bardak, pudra vb.),

        (2)    Yeteri kadar nakit para ve banka kartı,

        (3)    Mevsime uygun bol miktarda siyah desensiz çorap,

        (4)    Bol miktarda beyaz renkli atlet/fanila ve iç çamaşırı,

        (5)    2 adet çamaşır yıkama filesi,

        (6)    Siyah renkli kurşun, mavi renkli tükenmez/pilot kalem ve silgi,

        (7)    İğne iplik seti, 

        (8)    Siyah ayakkabı boyası,

        (9)    Cep feneri,

        (10)    Bir adet küçük not defteri,

        (11)    En az 200 sayfa kareli metot defteri (tercihen kapağı düz mavi renk), 

        (12)    Spor ayakkabısı ve spor çorabı,

        (13)    Eşofman takımı,

        (14)    Yatak kıyafeti (pijama takımı),

        (15)    Lacivert-siyah koyu desensiz tek renk şort mayo,

        (16)    Beyaz yüz ve banyo havlusu,

        (17)    Mevsime göre giyecek ve ayakkabı getirilmelidir. (ihtiyacı karşılayacak miktarda)

        (18)    Şeffaf elbise poşeti ve metal elbise askısı (en az 5'er adet)

    (19)     Cep telefonunun fotoğraf, video ve ses kayıt özelliği bulunmamalıdır. Akıllı cep telefonu ve dizüstü/tablet bilgisayar vb. kesinlikle GETİRİLMEYECEKTİR.

    (20)    Tüm erkek adaylar saç (kısa kesim-yanlar düzgün alınmış-subay traşı) ve sakal (sakalsız) traşı olmuş olarak katılış yapacaktır.












TAAHHÜTNAME 
1.    Hv.K.K.lığında "Hukuk" sınıfında muvazzaf subaylığa geçirilmek amacıyla gerekli müracaatı yapmış, değerlendirme ve seçim işlemleri sonucu kontenjana girmiş bulunmaktayım. Bu aşamadan sonra yapılacak/yapılmakta olan sağlık muayenesi ve güvenlik soruşturmasında olumsuz sonuç alındığında işlemlerimin durdurularak muvazzaf subaylık onayının alınması işlemine son verileceğini biliyorum.

2.    Silahlı Kuvvetler adına muvazzaf subay adayı olarak; subay çıkıncaya kadar, yürürlükte bulunan veya kurs süresi içerisinde çıkacak kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge ve sair mevzuat hükümlerini kabul ettiğimi, bunlara aynen uyacağımı taahhüt ve beyan ederim.

3.    Orta ve yükseköğrenimimi kendi nam ve hesabıma yaptım. Bu nedenle herhangi bir kişiye veya kuruma tazminat borcum yoktur. Daha sonra tespit edilmesi durumunda tazminat borcuma ilişkin işlemleri tamamen kendi imkânlarım ile çözümleyeceğim; bu hususta MSB'yi hiçbir sorumluluk ve yükümlülük altına sokmayacağım.

4.    Sahip olduğum yükseköğrenim veya ileride yapacağım lisansüstü eğitim nedeniyle "sınıf değişikliği" talebinde bulunmayacağım gibi Hv.K.K.lığının ihtiyaçları nedeniyle yapılacak her türlü sınıf veya ihtisas değişikliğini kabul edeceğim.

5.    Daha önce herhangi bir askerî okuldan çıkmadım veya çıkarılmadım.

6.    Taahhütlerime aykırı hareket etmem, beyanlarımın gerçek dışı olduğunun tespit edilmesi, herhangi bir nedenle kursu kendiliğimden terk etmem, mevzuat gereğince ibraz ettiğim belgelerden herhangi birinin gerçeğe aykırı olduğunun anlaşılması, intibak süresince Temel Askerlik ve Subaylık Anlayışı Kazandırma Eğitiminin gerektirdiği niteliklere sahip olmadığımın tespit edilmesi, derslerden başarı gösterememem, giriş ve başvuru koşullarını taşımadığım/kaybetmem durumunda, mevzuata aykırı harekette bulunarak yetkili merciler veya mahkemelerce hakkımda verilen herhangi bir ceza nedeniyle yetkili merci veya kurullarca ittihaz olunan karara istinaden kurstan çıkarılacağımı biliyorum ve kabul ediyorum.

7.    5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 46'ncı maddesine göre, yükseköğrenimde geçen süremin fiilî hizmetten sayılabilmesi için "hizmet borçlanmas" işlemlerinin yapılacağını biliyorum ve kabul ediyorum.

8.    İdare tarafından muvazzaf subaylığa geçirilme işlemlerime son verilmesi hâlinde maaş ve görevin yerine getirilmesi nedeniyle tarafıma ödenmiş yolluk ve yevmiyeler hariç olmak üzere, devlet tarafından yapılmış giyim, kuşam, her türlü istihkak, eğitim, eğitim yardımcıları vb. masraflarına karşılık tespit edilecek tazminatı ödeyeceğimi biliyor ve ödemeyi kabul ediyorum.

9.    926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nun bana yükleyeceği tüm yükümlülükleri kabul ve taahhüt ediyorum. .. / .. / ..
İMZA        :
T.C.KİMLİK NO.    :
ADI VE SOYADI    :
AÇIK ADRESİ    :
TELEFON NO.    :
NOTERLİK ONAYI