MSB'den Açıklama: Bir Haftada 34 Hain Öldürüldü

Milli Savunma Bakanlığı'nca yapılan açıklamada son bir haftada yurt içi ve dışında gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 34 teröristin yok edildiği bildirildi.

MSB'den Açıklama: Bir Haftada 34 Hain Öldürüldü

Bu arada Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 24 Kasım Öğretmenler Günü Vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Hulusi Akar'ın Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi internet sayfasında yayımlandı. Yayımlanan mesajda şu ifadeler yer aldı :

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 1928’de “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanı verilişinin 90’ıncı yıl dönümünde Başöğretmenimizi rahmet ve minnetle anarken irfan ordumuzun fedakâr mensubu, emek, sabır ve hoşgörü timsali değerli öğretmenlerimizi bu anlamlı günde en içten duygularla kutluyorum. 

Ülkemiz; köklü tarihi, genç ve dinamik nüfusu, gelişen ekonomisi ve güçlü demokrasisiyle geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir. Geleceğimizin sağlam temeller üzerine inşasında en önemli unsur eğitimdir. Eğitim sisteminin en temel ögelerinden biri de şüphesiz ki öğretmenlerdir.

Yarınlarımızın teminatı genç nesillerimizin millî ve manevi değerlerine bağlı, sürekli araştıran ve sorgulayan, ülkesi için azimle çalışan, çağının gerektirdiği niteliklere sahip özgüveni yüksek bireyler olarak yetiştirilmesinde öğretmenlerimize önemli sorumluluklar düşmektedir.

Aklın ve bilimin rehberliğinde, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma yolunda yılmadan, yorulmadan yürüyen, vatan ve millet sevgisiyle dolu olan öğretmenlerimiz, evlatlarımızın FETÖ-PKK-PYD-YPG-DEAŞ gibi terör örgütleri tarafından istismarının engellenmesinde ve her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutularak geleceğe hazırlanmasında çok önemli roller üstlenmektedir.

Başöğretmenimiz Atatürk’ün “Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, gerçek mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur. Bu iki ordunun her ikisi de kıymetlidir, yücedir.” sözünden feyzalan fedakâr öğretmenlerimizin, 15 Temmuz ihanetinden de dersler çıkarıp gençlerimizi “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller olarak yetiştireceklerine ve cehalete karşı yürüttükleri mücadeleye azimle devam edeceklerine yürekten inanıyorum.

Vatanımızın her köşesinde üstün sorumluluk anlayışıyla görev yapan öğretmenlerimizin yaktığı irfan meşalesiyle ülkemizin geleceği çok daha aydınlık olacak; saygıdeğer öğretmenlerimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da geleceğimizin mimarı olmaya devam edeceklerdir.

Bu vesileyle, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; vatan, millet bayrak ve vazife uğruna canlarını feda eden tüm şehit öğretmenlerimizi; ülkemizin bugünlere gelmesinde ve hepimizin yetişmesinde emeği geçen ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, başta Millî Savunma Bakanlığı kadrolarında çalışan öğretim üyelerimizin,  öğretim elemanlarımızın,  öğretmenlerimizin olmak üzere tüm değerli eğitimcilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, kendilerine başarı ve esenlikler diliyorum.