MSB Açıkladı: Er ve Erbaşlara Yeni Eğitim

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı ile Aile Bakanlığı bir protokol imzaladı. Bu protokol kapsamında er ile erbaşlara yeni bir eğitim verilecek.

MSB Açıkladı: Er ve Erbaşlara Yeni Eğitim

Son dakika: Askerlere yeni eğitim.

Edinilen son dakika bilgilerine göre , Milli Savunma Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında  bir protokol imzalandı. İmzalanan söz konusu protokole göre, er ve erbaşlara yeni eğitim verilecek. Verilecek yeni eğitim kadına karşı şiddeti önlemek amaçlayacak. İlk etapta 500 bin er ve erbaşa eğitim verilmesi yönünde plan yapılıyor.

HULUSİ AKAR 'DAN AÇIKLAMA

Söz konusu proje ile ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kadına yönelik şiddetin, ülkemizin ve dünyanın en önemli sorunları arasında yer aldığını söyledi ve bununla mücadeleye yönelik çalışmaların Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile omuz omuza sürdüğünü aktararak, "İnşallah bunda da başarılı olacağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Akar, binlerce yıllık tarihte kadının hep sosyal hayatın içinde en önemli yerde olduğunu vurguladı ve kadınların önemli sorumluluklar aldıklarını ve hayatın akışında önemli etkiler sağladığını ifade etti.

BAKANLIK SÖZCÜLÜĞÜ GÖREVİNE KADIN SUBAY

Milli Savunma Bakanlığı sözcüsü olarak kadın bir subayın seçildiğini söyleyerek açıklamasını sürdüren Bakan Akar, kendisiyle gurur duyduklarını ifade ederek şu şekilde açıklamasını sonlandırdı:

"Tüm tarihimizde olduğu gibi Milli Mücadele döneminde de kadınlarımız, üzerlerine düşen en ağır sorumlulukları dahi büyük bir cesaret ve fedakarlıkla yerine getirmişlerdir. Bunu unutmamız mümkün değil."

Kamubulteni.com  | Ankara