Lisans Mezunları da Yedek Astsubaylığa Girebilecek

Yeni askerlik sisteminde yer alan yedek astsubaylık ile ilgili TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi AK Partili Şirin ÜNAL açıklamalarda bulundu.

Lisans Mezunları da Yedek Astsubaylığa Girebilecek

Lisans Mezunları da Yedek Astsubaylığa Girebilecek

Yeni askerlik sisteminde yer alan yedek astsubaylık ile ilgili TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi AK Partili Şirin ÜNAL açıklamalarda bulundu. Komisyonda konuşan ÜNAL, yedek astsubaylık müessesi ile ilgili , meslek yüksekokullarını bitiren adaylar arasından yedek astsubayların seçileceğini, fakat isteğe bağlı olarak lisansüstü ve lisans mezunlarının da bu sisteme girebileceklerini söyledi. ÜNAL, "Yedek astsubaylık müessesesi... Bunlar genelde meslek yüksekokullarını bitiren adaylarımız arasından seçilecek ancak isteğe bağlı olarak lisansüstü ve lisans bölümünü bitirenler de bu sistemin içine girebilecekler. Bunların temel eğitimi ve sınıfı eğitimi toplam iki ay. Bu süre içerisinde yine harçlıklarını almaya devam edecekler. Temel eğitimden sonra on ay kıta hizmetleri var, bu da maaşlı olacak , aynen şu anda yedek subayların aldığı gibi. On iki ayı tamamlayanlar terhis olabilecekler.

Bunlardan gönüllük esasına göre devletin iht iyacına göre, yine seçim esaslarına göre yeterli miktarda astsubay da olabilecek. Yedek subaylık müessesemiz hâlen şu anda bir yıldı, bir yıl olarak devam ediyor. Yedek subay yapamadığımız kardeşlerimizi yürü rlükten kaldıracağımız sistemde altı ay -özellikle üniversite mezunlarını- kısa dönem askerlik yaptırıyorduk, bu kısa dönem askerlik uygulamasına bu şekilde son veriyoruz." dedi.