Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarına Uzman Erbaş Alımı için Ön Başvurular Sürüyor

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlıklarına 1457 uzman erbaş alımı için ön başvuru işlemleri Jandarma Genel Komutanlığı'nın resmi internet sayfası üzerinden devam ediyor. MSB'nin Kara , Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları uzman erbaş alımı başvuru sonuçları ise açıklandı.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarına Uzman Erbaş Alımı için Ön Başvurular Sürüyor

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan, Devlet Personel Başkanlığı ve Resmi Gazete'den geçtiğimiz haftalarda yapılan duyuruda ilgili komutanlıklara 1457 yeni uzman erbaş alımı yapılacağı, söz konusu alıma ön başvuru yapmak isteyen adayların en az ilkokul mezunu olması gerektiği, askerlik hizmetini yerine getirmiş ya da yapıyor olması gerektiği belirtilmişti. Yine aynı duyuruda başvuruların 8-29 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleşeceğine vurgu yapılmıştı.

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarının uzman erbaş alımı için Aşçı, Beyaz Eşya Tamircisi, Elektrikçi, Oto Tamircisi, Sıhhi Tesisatçı, Terzi, Berber, Kaloriferci, Kasap, Silah Tamircisi, Oto Boyacısı, Döşemeci mesleklerine kontenjan ayrılmış durumda. Detaylar jandarma.gov.tr adresinden öğrenilebilir.

Bu arada MSB'nin Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları için gerçekleştireceği uzman erbaş alımına ilişkin yeni bir duyuru yayımlandı. MSB'den yapılan duyuruda, uzman erbaş alımı başvuru sonuçlarının açıklandığı vurgulanırken, adayların seçim aşaması faaliyetleri kapsamında kendileri için belirlenen tarih ve zamanda Ankara'da MEBS'de olması gerektiği belirtildi. Detaylı bilgilendirme MSB'nin Personel Temin sayfasından edinilebilir.