Jandarma Komutanlıklarına Korucu Alımı Ne Zaman? İşte Başvuru Şartları 2019

Jandarma Komutanlıklarına 2019 yılında 5 bin civarında korucu alımı yapılacak. Peki ilanlar ne zaman yayımlanacak? Başvuru şartları ne olacak? İşte detaylar ve korucu alımı ile ilgili son bilgiler.

Jandarma Komutanlıklarına Korucu Alımı Ne Zaman? İşte Başvuru Şartları 2019

Seçim bitti peki korucu alımları ne zaman?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , seçimden önce Diyarbakır 'da yaptığı açıklamada , seçimlerden sonra güvenlik korucusu alımlarının yapılacağını ifade etmişti. 2018 yılınd yüzlerce korucu alımı için yayımlanan ilanların ardındna 2019 yılında binlerce alım yapılacak.

İlçe ve köylere yapılacak güvenlik korucusu alımlarında adaylar , İl ve İlçe Jandarma Komutanlıkları bünyesinde istihdam edilecek. 

Kamubulteni.com 'a en çok gelen mesaj , korucu alımlarının ne zaman olacağı sorusu. Biz de bu soru üzerine adayları bilgilendirmek için bu haberimizi yazdık.

ALIMLAR NE ZAMAN?

Seçimlerden önce yapılan açıklamada korucu alımı için seçim sonrası işaret edilmişti. Seçimden sonra il ve ilçe jandarmaların korucu alımlarına çıkmaıs bekleniyodu. Seçimlerind üzerindne 10 gün geçmesine rağmen hala herhangi bir Jandarma Komutanlığı , korucu alımı için ilan yayımlamadı.

Geçtiğimiz yıl yayımlanan ilanlara baktığımızda korucu alımlarının yılıon ikinci altı aylık dönemlerinde yapıldığı görülmekte. Kaymakamlıklar ve Jandarmalar , korucu eksiği için çalışmalarını devam ettiriyor. 

Çalışmaların sona ermesinin ardından ilana çıkılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Korucu alımında başvuru genel şartları şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak.
  • 40 yaşından büyük olmamak, yeterli sayıda aday bulunmaması halinde 50 yaşını aşmamış olmak,
  • En az ilkokul mezunu.
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  • Halkın sosyal sınıf, ırk, din; mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlarından mahkum olmamak. Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, bir yıldan fazla hapis veyahut affa uğramış olsa bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, uyuşturucu almak ve satmak, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurmak suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.
  • Hali hazırda görevlendirileceği bölgesinde ikamet etmek.
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek seviyede hastalığı, engeli veya akıl hastalığı bulunmamak.
  • Siyasi parti üyesi olmamak.
  • Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu olmak.

Başvuru şartları bazı şehirlerde değişiklik göstermektedir. İlçe Jandarmalar ve Kaymakamlıklar , ilanlarda bazı esnetilmeler yapabilmektedir. Siz de aşağıdaki yorum kısmından alım hakkındaki taleplerinizi yazabilirsiniz.

KORUCU ALIMI İLANI GELDİĞİNDE İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN