İşte Jandarma ve Kara'ya Yeni Uzman Erbaş Alımı Tahmini Tarih

Jandarma ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına yeni uzman erbaş alımı için geri sayım devam ediyor. Peki yeni dönem uzman erbaş alımları ne zaman?

İşte Jandarma ve Kara'ya Yeni Uzman Erbaş Alımı Tahmini Tarih

Yeni dönem uzman erbaş alımları ne zaman olacak?

Kamubulteni.com 'a çok sayıda mesaj atan adaylar, Kara ve Jandarma 'ya yeni uzman erbaş alımlarının olup olmayacağını araştırmaya başladı. Biz de adaylardan gelen yoğun sorular üzerine bu haberimizi kaleme aldık.

On binlerce aday, Jandarma ile Kara Kuvvetleri 'nden gelecek uzman erbaş alım udyurusunu bekliyor. İçişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın verdiği müjdelerin ardından yeni uzman erbaş alımları hakkında ümitlenen adaylar, ilanların ne zaman yayımlanacağını ve ilanlara nasıl ulaşabileceklerini araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak adayları bilgilendirme adına bu haberimizi kaleme aldık.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'IN AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz haftalarda düzenlediği programda 100 günlük eylem planını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, polis, bekçi, subay ve uzman erbaş alımları ile ilgili sayı verdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Emniyete 3 bin polis amiri, 22 bin 500 polis memuru 7 bin bekçi, jandarmaya 500 subay, 10 bin 175 uzman erbaş, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na 44 subay, 300 uzman erbaş alarak güvenlik birimlerimizi güçlendiriyoruz."

SÜLEYMAN SOYLU 'NUN AÇIKLAMASI

Bakan Soylu, geçtiğimiz Haziran ayında uzman erbaş Jestbahis alımları ile ilgili 2 açıklama yaptı. Bakan Soylu ilk açıklamasında, "2021 yılına kadar jandarmayı profesyonel hale getireceğiz. Her yıl 25-30 bin civarında talebimize ve ihtiyacımıza göre jandarma alacağız. Jandarma içerisinde hani şu anda 'yükümlü' dediğimiz askere gidenler var ya bunlar kalmayacaklar. Jandarma tamamen polis gibi profesyonel bir teşkilat hale gelecek." ifadelerini kullandı.

Bu açıklamanın ardından Bakan Soylu, 2017 yılında 22 bin Jandarma uzman erbaş alımı yaptıklarını, 25 bin uzman erbaş alımı için süreci başlattıklarını söylemişti.

JANDARMA'YA ALIM NE ZAMAN?

Jandarma'ya asayiş sınıfı uzman erbaş alımı yapılacak. İlan için net tarih açıklanmadı. 2017/10 uzman erbaş son grub mülakatına kalanlar Ekim ayında çağrılacak ve seçim aşamalarından geçecek. Bu aşamadan sonra Jandarma'nın uzman erbaş alımı için ilana çıkması bekleniyor. Bu şekilde bakılacak olursa Jandarma'nın uzman erbaş alımı için Eylül-Ekim- döneminde ilana çıkması bekleniyor.

KARA KUVVETLERİNE UZMAN ERBAŞ ALINACAK MI?

Kara Kuvvetleri, Yılın ortalarında uzman erbaş alımı yaptı. Bu ilan Haziran civarında kaldırıldı ve başvuru alınmamaya başladı. Kara Kuvvetlerine yeni uzman erbaş alımının önümüzdeki yılın ilk aylarında yapılması bekleniyor.

İLANLAR YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Kamubulteni.com | Ankara