İhraç Edilen Asker Sayısı Açıklandı

TSK 'dan ihraç edilen personel ve hakkında işlem yürütülen asker sayısı hakkında Bakan Akar açıklamada bulunurken S-400 ve Patriotlarla ilgili de konuştu.

İhraç Edilen Asker Sayısı Açıklandı

Hulusi Akar ihraç edilen asker sayısını açıkladı.

TRT Haber 'e konuk olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar , TSK 'dan ihraç edilen asker sayısını açıkladı. 

Terörle mücadele konusunda kararlılığın sürdüğünü ifade eden Bakan Akar, "Yeni bilgiler, belgeler, veriler çıktıkça, istihbarat örgütlerimizden, adli makamlar tarafından bilgiler geldikçe bu mücadele devam ediyor. Bu konuda TSK son derece hassas ve dikkatli bir şekilde, büyük bir ciddiyetle bu mücadeleyi sürdürmektedir. Bununla ilgili yapılması gerekenler tereddütsüz yapılmaktadır. 15 Temmuz'dan bugüne kadar 17 bin 499 kişi TSK'dan ihraç edildi. Bunların dışında da 6 bin 353 personelle ilgili işlemler devam etmektedir." dedi.

GÜÇLENİYORUZ

Türk Silahlı Kuvvetleri 'nin  etkin, caydırıcı ve saygın statüsünü devam ettirdiğini vurgulayan Akar, "Bu hainler içimizden temizlendikçe güçleniyoruz." ifadelerini kullandı.

S-400 'DE YENİ TESLİMAT

Rusya 'dan alınan hava savunma sistemi S-400 'lerle ilgili canlı yayında gelen soru üzerine, Akar, birinci filonun birinci bataryasının teslimatının tamamlandığını hatırlattı. "Ağustos-eylül ayında ikinci bataryanın intikali söz konusu" diyen Akar, "Bir taraftan kurulum, diğer taraftan eğitimlerle aralık ayının sonunda ilk harekat yeteneği dediğimiz hususlar ve daha sonra tam harekat yeteneği dediğimiz hususlar Nisan 2020 için planlanmış durumda. Bunlar gerçekleşecek. Bunlar adım adım ilerliyor." diye konuştu.

ABD İLE PATRİOTLAR İÇİN GÖRÜŞÜYORUZ

Akar, yer seçimi, teşkilat ve kurulum faaliyetlerinin devam ettiğini belirttiği Patriot konusundaki görüşmelerin de ABD'lilerle sürdüğü bilgisini paylaştı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA