Cumhurbaşkanlığı'ndan Yeni Askerlik Sistemi Hakkında Açıklama Geldi (3 6 9 12 askerlik sistemi ne demek)

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, yeni askerlik sistemi ile ilgili kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.3 6 9 12 askerlik sistemi ne demek, Askerlik süresi kısalacak mı, bedelli askerlik sürekli hale mi gelecek, askerlik kaç aya düşecek? tüm bu soruların yanıtları ve daha fazlası kamu bülteni sitesinde.

Cumhurbaşkanlığı'ndan Yeni Askerlik Sistemi Hakkında Açıklama Geldi (3 6 9 12 askerlik sistemi ne demek)

YENİ ASKERLİK SİSTEMİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yapıtğı yeni askerlik sistemine ilişkin bir açıklama daha geldi. Bugün Kabine Toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Milli Savunma Bakanlığı'nın yeni askerlik sistemine ilişkin sunum yapıtğını, kısa süre sonra yürürlüğe girmesi planlanan yeni askerlik sistemine ilişkin detayların netleşeceğini söyledi. İbrahim Kalın'ın gençlerimize müjdeli bir haber vereceğiz, şeklinde yaptığı yeni askerlik sistemi açıklamasının detayları bu haberimizde.

Milyonlarca gencin yakından takip ettiği yeni askerlik sistemine ilişkin artık düzenlemede sona geliniyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından devam ettirilen yeni askerlik sistemi çalışmalarına ilişkin bugün Kabine Toplantısında bir sunum yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılan sunumda askerlik sisteminin öngörülebilirliği, temel ihtiyaçlar konusundaki verimliliği, yükümlülerin eğitim meselesi, sistemin sürekliliği konuları ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yeni askerlik sistemiyle ilgili, 'Bedelli askerlik konusunda Sn. Akar'ın sunumunda detaylar vardı. 636 bin kişi bedelli askerliğe başvurdu. Şimdi yeni askerlik sistemi üzerinde çalışılıyor. Bunu daha da çeşitlendirerek 6-9-12 ay gibi zaman dilimlerine yayılacak farklı askerlik türlerine açılabilecek çalışmalar var. Öngörülebilirlik (Türkiyenin askeri ihtiyaçları planlaması) , ikincisi ihtiyaçlar (Temel ihtiyaçlar ) , yükümlülerin eğitimi meselesi (askere alınacak kişilerin temel eğitimleri) , sonuncusu bu sistemin temellendirilebilmesi yani sürdürülebilirliği. Bu çalışmalar sona erince Sn. Cumhurbaşkanımıza arz edilecek, kamuoyu ile paylaşılacak. Bununla ilgili güzel haberleri de kamuoyu ile paylaşacağız.' şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'ın açıklamalarından satır başları:

  • Ekonomiyle ilgili konular ele alındı. Kur bazında önemli pozitif bir istikrarlaşma gerçekleştiğini görüyoruz. Geçen yıl turizm konusunda Türkiye çok parlak bir yıl geçirdi. Dış ticaret hacminde yaşanan büyüme de çok önemli. Ocak ayı itibariyle ticaret hacmimiz yüzde 4.6 artış gösterdi.
  • Hükümetimiz KOBİ'lere ve firmalara üretim konusunda desteklerini sürdürecek. İlgili tüm bakanlıklarımız sanayicimize, üreticimize farklı destek paketleri açıklamaya devam ediyorlar, 2019 yılında bunlar devam edecek. 2019 yılında bir diğer önemli başlığımız enflasyonla mücadele, bunlarla ilgili bir dizi tedbir hayata geçirilecek.
  •  Merkez Bankası'nın da önemli açıklamaları vardı. 2020 yılında enflasyon hedefinin yüzde 8.2 olarak belirlenmesi, ekonomimizin bünyesinin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Türkiye'nin seçimlerden sonra İMF'ye gideceğine dair bir takım rivayetler dolaşıyor. Kimse bu rivayetlere itibar etmesinler. Bunlar tamamiyle algı operasyonlarıdır. 
  • Bu operasyonların nereden yapıldığını az çok tahmin edebilirsiniz. Altını tekrar net bir şekilde çizmek isterim ki, İMF ile ne seçimden önce ne sonra bir teması söz konusu bile değildir. İMF yılları Türkiye için geride kalmıştır. Yarın Yunanistan Başbakanı Türkiye'ye geliyor, iki günlük ziyaretin ilk ayağı yarın Ankara'da gerçekleşecek, Sn. Çipras önce Cumhurbaşkanı yardımcımız Fuat Oktay ile görüşecek, ardından Cumhurbaşkanımızla görüşecek. Önemli başlıklar var. Yarın yoğun bir gündemimiz olacak. 
  • Türkiye gerek Ege'de, Akdeniz'de ve Karadeniz'deki temel haklarını savunmak için bugüne kadar gösterdiği kararlı tutumu bundan sonra da sürdürecektir. Doğu Akdeniz'de bir oldu bittiye Türkiye'nin göz yumması söz konusu değildir. Buradaki kaynakların eşit ve adil bulunması ve çıkartılması kabul edilebilir. 
  • Münbiç yol haritasının uygulanmasıyla ilgili çağrımızı tekrarlamak istiyorum. Şu ana kadar bu anlaşmanın çoktan hayata geçirilmesi gerekirdi. Oyalama taktiklerinin kimseye faydası olmayacaktır. İki NATO ülkesi olarak bu haritanın hayata geçirilmesi, hem ikili ilişkiler, hem bölge güvenliği açısından büyük önem arz ediyor. 
  • Güvenli bölge konusunda farklı açıklamalar bizi düşündürüyor. Biz daha önce de bunu defalarca ifade ettik, ABD Obama döneminde YPG'ye bu desteği verene kadar , Suriye'de böyle bir örgüt yoktu. 3 yıl önce bu güce sahip bir örgüt yoktu. ABD koruma kalkanı çekilince Suriye'de yine böyle bir örgüt olmayacak. Yerel halkla meşru muhalif unsurlarla biz bu bölgeye istikrarı getirebiliriz. Kimsenin terör örgütlerine ihtiyacı yok. Bir terör örgütü ile bir başka terör örgütü def edilemez. (DEAŞ ile YPG)  Biz bunu muhattaplarımıza sorduk YPG konusunda nihai kararlarını söyleyemiyorlar. Biz de diyoruz ki, madem ki DEAŞ ile mücadele sona erdi. O zaman hala bu ilişkiyi neden sürdürüyorsunuz. Dolayısıyla burada güvenli bölgenin amacı kapsamı bellidir. 
  • Bedelli askerlik konusunda Sn. Akar'ın sunumunda detaylar vardı. 636 bin kişi bedelli askerliğe başvurdu. Şimdi yeni askerlik sistemi üzerinde çalışılıyor. Bunu daha da çeşitlendirerek 6-9-12 ay gibi zaman dilimlerine yayılacak farklı askerlik türlerine açılabilecek çalışmalar var. Öngörülebilirlik (Türkiyenin askeri ihtiyaçları planlaması) , ikincisi ihtiyaçlar (Temel ihtiyaçlar ) , yükümlülerin eğitimi meselesi (askere alınacak kişilerin temel eğitimleri) , sonuncusu bu sistemin temellendirilebilmesi yani sürdürülebilirliği. Bu çalışmalar sona erince Sn. Cumhurbaşkanımıza arz edilecek, kamuoyu ile paylaşılacak. Bununla ilgili güzel haberleri de kamuoyu ile paylaşacağız.

DETAYLAR GELİYOR...

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA