Bakan'dan Önemli Uzman Erbaş-Astsubay ve Tek Tip Askerlik Açıklaması

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 'dan önemli uzman erbaş-astsubay ve tek tip askerlik açıklaması geldi.

Bakan'dan Önemli Uzman Erbaş-Astsubay ve Tek Tip Askerlik Açıklaması

Tek tip askerlik konusunda bir son dakika açıklaması geldi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bakanlığının 2019 yılı bütçesi için TBMM'deydi. Bütçe sunumu sırasında Bakan Akar, gelinen son durumu aktardı. 

"Tek tip" diye adlandırılan yeni askerlik sistemineilişkin çalışmalarda gelinen son noktayı aktaran Bakan Akar, söz konusu çalışmaların ilgili bakanlıklarla, koordineli şekilde devam ettiğini dile getirerek, "İnşallah önümüzdeki yıl için daha gecikmeden bu açıklanacak. Hem eğitim öğretim süreleri hem mesleki eğitimlere katkısı bakımından, mesleki eğitimi olanların statü kazanması bakımından tüm bakanlıklarla görüştük, konuştuk, devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

BEDELLİYE BAŞVURANLAR

Bedelli askerlik için toplamda 635 bin 582 kişinin başvuru yaptığını belirten Bakan Akar, "Bize gelen rakamlara göre 9 milyar 533 milyon TL toplam gelir elde edildi." diye konuştu. 

UZMAN ERBAŞ-SUBAY-ASTSUBAY AÇIKLAMASI

Uzman erbaşlar başta olmak üzere subay ve astsubayların özlük haklarının iyileştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Akar, "Orduevleri, uzman erbaşlarımıza bazı yerler düzenlenmesi konusu vardı. Özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir'e kursa gelen gençlerimiz bazı sıkıntılar yaşıyorlardı. Onun için Ankara'da başladık, yer temin ettik, örnek olarak bunu açacağız ve daha sonra ilk fırsatta İstanbul'da iki, İzmir'de bir olmak üzere başlayıp bunu geliştireceğiz." dedi.

Uzuv kaybı olmayan muharip gazilere ilişkin soruya da Akar şu cevabı verdi:  "Malul kalmayacak şekilde yaralanan TSK ve İçişleri Bakanlığı personeli sayısı 19 bin 987. Bunlarla alakalı mesele, yüzde 40 uzuv kaybı olup olmaması meselesi değil, askerlik görevini yapıp yapamaması meselesi."

YENİ UZMAN ERBAŞ ALIMI

Yeni uzman erbaş alımı Jandarma'ya olacak. Ancak hala bu konuda bir tarih yok. İlan yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubu için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara