Akıllı Telefon Kullanan Askerler Dikkat: MSB Harekete Geçti

Askeri personelleri ilgilendiren son dakika haberi: Operasyonda iken birçok askerin yer bildirimi yapması, kışla içinde çekilen skandal görüntüler, teçhizatların fotoğraflarını çekip sosyal medyaya yükleyen askerlerle ilgili yeni karar.

Akıllı Telefon Kullanan Askerler Dikkat: MSB Harekete Geçti

TSK 'da akıllı telefon çalışması.

Milli Savunma Bakanlığı, askerlerin akıllı telefon kullanımı ile ilgili yeni bir çalışma yapıyor.  Hain darbe girişimini geride bırakan ve temizlik çalışmalarını yürüten TSK, bu süreçte çok önemli terör operasyonlarına, harekatlara,tatbikatlara imza attı Bunların yanı sıra edinilen son dakika bilgilerine göre askerlerin akıllı telefon kullanımları konusunda daha sert tedbirler almanın arifesinde.

YASAK OLMASINA RAĞMEN..

Yasak olmasına rağmen  akıllı telefonları ile birlikte ve operasyon sırasında oldukça rahat şekilde kullanılan telefonlar için yeni düzenleme geliyor ve bir dizi güvenlik sorunu tespit edildi. 

Operasyon  yaparken o anda sosyal medya üzerinde yer bildirimi yapan , sınır ötesindeki çok hassas bir noktada görevliyken çevreleri ve üzerilerindeki mühimmatlarla telefonları ile  fotoğraf çeken ve bu fotoğrafları sosyal medya hesabı üzerinden yükleyen askerlik için düzenleme yapılacak.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Son olarak sosyal medya üzerinde tepki çeken bir video yayıldı. Bu videoda bir grup askerin başındaki çavuşun askerlere "Devler gelir devler gider, tek dev kalır Sedat Peker. Yürüyüş kararı sayılacak. Say!" sözleriyle emir verdiği görülürken, grup içindeki bir askerin, Sedat Peker için, "Bir umuttur yaşamak reis" ifadelerini kullandığı görüldü.

Bu olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

İÇ GÜVENLİK TEHLİKEYE GİRİYOR

Doç. Dr. Levent Eraslan, askerlerin 'dikkatsiz-kural dışı' bir şekilde akıllı telefon kullanması halinde neler olabileceğini ve TSK'nın bunun önüne nasıl geçebileceği konusunda bazı açıklamalarda bulundu. 

Bu paylaşımların bir istihbarat kaynağı haline geldiğini söyleyen Eraslan, "Sosyal medya üzerinden paylaşımlar tüm dünya ordularının başında büyük bir tehlike. Böylesine büyük bir alanda özellikle bazı meslek gruplarının çok daha dikkatli olması gerekiyor. Kolluk kuvvetleri de bu grubun içinde.

Yasaklamak tek başına bir çözüm değil. Bünyenize aldığınız askerleri ilk günden itibaren eğiteceksiniz. TSK içerisinde bu konuda önemli adımlar atıldı, atılmaya da devam ediyor. Bu eğitimlerin artması da gündeme gelebilir."

EN SERT ÜLKE

Bu konuda dünyada en sert ülkenin Rusya olduğu bilgisini paylaşan Eraslan, "Belki bizim de bir süre sonra akıllı telefonları tamamen kaldırıp 'kör' olarak tabir edilen eski telefonlara geçmemiz gündem olabilir. Bu noktada 'sıfır akıllı telefon' prensibi uygulanabilir. Ama öncelik, askerlerin eğitime tabi tutularak yaptıklarının ne denli ciddi sonuçlar doğurabileceğini onlara göstermek olmalı" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA