2019 Jandarma Asayiş Uzman Erbaş Alımı Başvuru Şartları 2019

Jandarma 2019 yılı uzman erbaş alımı duyurusu bekleniyor. 2018 yılında beklenen , ancak yapılmayan asayiş ve komando alımları bu yıl yapılacak ve çok sayıda alım olacak. 2019 yılında yapılacak uzman erbaş alımlarında aranacak şartlar haberimizin devamında.

2019 Jandarma Asayiş Uzman Erbaş Alımı Başvuru Şartları 2019

Jandarma Genel Komutanlığı 25 binden fazla uzman erbaş alınacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada 2019 yılında 25 bin uzman erbaş alımı yapılacağını söylemişti. Ancak 2018 yılında da 25 bin uzman erbaş alımı yapılacağı bildirilmişti. Jandarma ise 2018 yılında uzman erbaşa alımı için 2 ilan yayımladı ve lojistik ile havacılık branşlarına alım yaptı. 

Jandarma 'nın en çok beklenen duyurusu ise asayiş ile komando branşlı uzman erbaş alımlarıydı. Ancak 2018 yılı içinde bu branşlara alım yapılmadı. İlanın yayımlanmaması ise adayların tepkisine neden oldu.

100 GÜNLÜK EYLEM PLANI DETAYI

Jandarma 'ya 10 bin uzman erbaş alımı yapılması 100 günlük eylem planında yer aldı. Ancak bu sayıdan 3300 civarı alımı yapıldı. 6600 civarı alım ise 2019 yılına kaldı. Bu sayının da eklenmesinin ardından 2019 yılında asayiş, komando, lojistik ve havacılık branşlarına en az 25 bin alım daha yapılması bekleniyor. 100 günlük eylem planındaki sayı da eklendikten sonra yeni yılda alım sayısı 30 bini geçebilir. 

2019 YILINDA BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

2018 yılında ilanın yayımlanmaması, 1991 doğumlu adayları mağdur etti. KHK ile yaş şartı esnetilmiş ve 27 yapılmıştı. Asayiş ve komando alım ilanları 2018 yılında yayımlanmıs olsaydı 1991 doğumlular da başvuru yapabilecekti. Ama ilanlar 2019 yılına kaldı. 

2019 yılında yayımlanacak Jandarma uzman erbaş alımlarında başvuru şartları şu şekilde olacak:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,
  • En az lise mezunu olmak, (Havacılık ve lojistik alımı için en az ilkokul mezunu olmak)
  • Nüfus kaydına göre 1 Ocak 2019 tarihi itibarıyla 20 yaşından gün almış olmak ve 27 yaşını bitirmemiş olmak [01 Ocak 1992 (dahil) - 01 Ocak 2000 (dahil) tarihleri arasında doğanlar]
  • Askerlik hizmetini yapma şartı aranmamaktadır. Ancak, askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesinden 80 puan ve üzeri not almış olmak.
  • Askerlik hizmetini yapmakta iken ‘Askerliğe elverişli değildir’ raporu alarak terhis edilmemiş olmak,
  • Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü itibariyle, terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak
  • Müracaat edecek adayların hem 27 yaşını bitirmemiş olması, hem de terhisinin üzerinden 5 yıldan fazla süre geçmemiş olmak,
  • Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve 01 Ocak 2019 tarihi itibari ile 29 yaşını bitirmemiş olmak,
  • Sözleşmeli erbaş ve er olarak halen görev yapanların, üç yılını doldurmuş ve müteakip dönem için sözleşme imzalamış olması gerekmektedir. Adaylar gelirken ilk sözleşme tarihi, sözleşme bitim tarihi ve yeni sözleşme tarihini gösterir belgeyi yanında getireceklerdir.
  • Sözleşmeli erbaş ve erlerden uzman erbaşlığa geçenlerin sözleşmeleri kendiliğinden son bulur. Uzman erbaş olarak atananlar atandığı eğitim birliğine doğrudan katılmak zorundadır.
  • Üç yılını doldurmuş, ancak müteakip dönem için sözleşmesini yenilemeyenlerin müracaatları diğer adaylar ile birlikte aynı şartlarda (27 yaş ve diğer şartlar) kabul edilebilecektir
  • En az 164 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak
  • Askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş olmak, Türk Silahlı Kuvvetlerinde, J.Gn.K.lığında ve Sahil Güvenlik K.lığında daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.(Güvenlik soruşturması için adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adres bilgileri kullanılacaktır. Bu nedenle adayların halen ikamet ettiği güncel adres bilgileri, il/ilçe nüfus müdürlüklerince kullanılan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olması gerekir.)
  • Sicil kaydı olmaması.

İLAN TARİHİ BELLİ Mİ?

Jandarma uzman erbaş alımı için ilan tarihi hala belli değil. Aylardır beklenen ilanın bir an önce yayımlanması ve adayların daha fazla mağdur edilmemesi gerekmektedir.

İLAN SAYFASI

Jandarma uzman erbaş duyurusunu bekleyen tüm adaylar Kamubulteni.com mobil uygulamasını indiriyor. İlan geldiği anda bildirimle haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN