Yeni Astsubay Alımı Jandarma'ya-İşte İlan Tarihi ve KPSS-Yaş-Mezuniyet Şartı

Kara-Deniz ve Hava Kuvvetleri astsubay alımının ardından yeni astsubay alımı Jandarma'ya olacak. Peki Jandarma astsubay alımı tarihi ne zaman? Başvuru şartları ne olacak?

Yeni Astsubay Alımı Jandarma'ya-İşte İlan Tarihi ve KPSS-Yaş-Mezuniyet Şartı

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı astsubay alımı başvuruları geçtiğimiz hafta sona erdi.

Başvuruarın sona ermesinin ardından adaylar, yeni dönem kadın erkek astsubay alımının ne zaman olacağını, hangi kuvvet komutanlığının astsubay alımı yapacağını, yeni alımda kadın astsubay alımı olup olmayacağı sorusunu sormaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak bu haberimizde yeni astsubay alımının ne zaman olacağını , ve alım ile ilgili detayların ne olacağını değerlendirdik.

KARA-DENİZ-HAVA KUVVETLERİ ALIMI

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı yeni dönem astsubay alımı için başvuruları geçtiğimiz ayın sonuna kadar aldı. Başvuru yapan adaylar sonuçları beklemeye başladı. Sonuç açıklama tarihi henüz belli değil. Açıklama gelir gelmez kamubulteni.com 'da olacak.

BUNDAN SONRAKİ İLK ASTSUBAY ALIMI NE ZAMAN?

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı 'nın astsubay alımının ardından yeni astsubay alımı Jandarma Genel Komutanlığı 'na yapılacak. Jandarma astsubay olarak kadın erkek asker alımı yapacak. 

Jandarma her yıl 1 defa astsubay alımı yapmaktadır. Her yılın ilk aylarında yapılan astsubay alımı için 2018 yılında alım Nisan ayının ilk günlerinde yapıldı. 2019 yılında da ilan Nisan ayında yayımlanması bekleniyor. Astsubay başvurusu yapmak isteyen adayların en az 3 ay daha beklemesi gerekmektedir. İlan yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

MEZUNİYET-YAŞ VE KPSS ŞARTI NE OLACAK?

Yeni kadın erkek astsubay alımında mezuniyet şartı, önceki alımda olduğu gibi lisans ve ön lisans olacak. KPSS 'den en az 60 alan adaylar arasından yapılacak astsubay alımında mezuniyet şartı aşağıdadır.

Yeni astsubay alımı ön lisans mezuniyet şartı için TIKLAYIN

Yeni subay alımı ön lisans mezuniyet şartı için TIKLAYIN

Yeni astsubay alım ilanı geldiği anda kamubulteni.com 'da olacak. İlandan bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN