Uzman Erbaş ve Komando Uzman Onbaşı Alımı Başvurusu Bitti-Sırada Jandarma Alımı

MSB Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2019 yılının ilk uzman erbaş alımına başvurular sona erdi. İlan DPB 'de hala yer alıyor ama başvuru ekranı kapatıldı. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? Yeni uzman erbaş alımı ne zaman olacak? İşte detaylar ve uzman erbaş alımları için son gelişmeler.

Uzman Erbaş ve Komando Uzman Onbaşı Alımı Başvurusu Bitti-Sırada Jandarma Alımı

:Uzman erbaş ve onbaşı alımı başvurusu devam ediyor mu?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından geçtiğimiz ay yayımlanan ve ilk olarak kamubulteni.com 'un takipçilerine aktardığı ilanda Kara Kuvvetleri Komutanlığı, en az ilkokul mezunu adaylar arasından uzman onbaşı ve uzman erbaş alımı yapacağını duyurdu. İlanın yayımlanmasının ardından on binlerce aday , uzman erbaş ve uzman onbaşı olabilmek için MSB PERTEM üzerinden başvurusunu yaptı.

Başvurusunu yapan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını, uzman erbaş mülakatlarının ne zaman olacağını araştırırken , başvurusunu yapamayan adaylar ise yeni alımların ne zaman olacağını araştırmaya başladı. 

SON BAŞVURU TARİHİ 31 MAYIS OLARAK AÇIKLANMIŞTI

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımlanan duyuruda son başvuru tarihinin 31 Mayıs olduğuna yer verilmişti:

Ancak başvuru ekranı geçtiğimiz hafta kapatıldı. MSB PERTEM sayfasında başvurusu devam eden herhangi bir alım yok. Son başvuru tarihi 31 Mayıs olarak açıklanmışken, başvuru ekranının kapatılması adayların kafasını karıştırdı.

HER YIL AYNI ŞEY OLUYOR

Milli Savunma Bakanlığı her yıl uzman erbaş alımı ilanı yayımlıyor ve başvuru için yeterli sayı tamamlandığında son başvuru tarihi beklenmeden başvuru ekranı kapatılıyor. Uzman onbaşı ve uzman erbaş alımı için de aynısı yapıldı ve yeterli başvurunun alınmasının ardından başvuru ekranı kapatıldı. 

Sonuçların açıklanması için net bir tarih verilmedi. Uzman erbaş ve uzman onbaşı alımı için sonuçların 2-3 ay içinde açıklanması bekleniyor. Sonuçlar geldiği anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.

YENİ ALIM JANDARMAYA

KKK uzman erbaş alımının ardından artık sıranın Jandarma uzman erbaş alımına gelmes igerekiyor. Asayiş ve komando sınıflarına 15 aydır alım yapılmıyor. Bu da adayların tepkisine neden oldu. Biz de zaman zaman yazdığımız haberlerimizde ilanın yayımlanması gerektiğini belirterek adayların seslerini duyurmaya çalıştık. Ancak hala adayların sesi duyulmadı. 

YENİ UZMAN ERBAŞ ALIM İLANI YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Uzman erbaş ve onbaşı seçim aşamaları detayları için TIKLAYIN