Subay Astsubay Olmak İsteyen Kadın-Erkek Adaylar Dikkat

Son dakika: MSB kadın erkek astsubay ve subay alımı başvurusu sona eriyor. Subay astsubay alımı başvurusu nasıl yapılacak? Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Subay Astsubay Olmak İsteyen Kadın-Erkek Adaylar Dikkat

Subay ve astsubay olmak isteyen kadın-erek adaylar dikkat ! Başvurularda son saatler.

Milli Savunma Bakanlığı Kara, Deniz ve Hava :Kuvvetleri Komutanlığı kadın ile erkek adaylar arasından çok sayıda subay ve astsubay alımı yapıyor. Geçtiğimiz hafta yayımlanan ilana başvurular 22 Kasım 2018 günü saat 23,59 'da sona erecek.

Başvurular için son saatlere girilirken biz de kamubulteni.com olarak adayları bilgilendirme, başvuru şekli ve sonuç açıklama süreci için bu haberimizi yazdık.

SUBAY ALIMI BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

Kara , Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına yapılan subay alımında başvuru şartları şu şekilde;

01 Ocak 2018 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre; Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1991 ve daha sonraki doğumlular), Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1986 ve daha sonraki doğumlular), Uzmanlık eğitimini tamamlamış tabiplerden 35 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1983 ve daha sonraki doğumlular),

2017 veya 2018 yılları Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucunda KPSSP3 Lisans Puanı en az 60 olanlar, (her iki yılda da sınava katılmış olanların en yüksek puanı esas alınacak, 2016 yılı KPSS puanı kabul edilmeyecektir)

Pratisyen/Uzman Tabip, Diş Hekimi, Eczacı ve Bando sınıflarına müracaat edecek adaylar için KPSS şartı aranmayacak, bu adaylardan MSB.lığınca yapılacak/yaptırılacak genel kültür sınavından en az 50 puan alanlar değerlendirmeye alınacaktır. Bu maksatla Pratisyen/Uzman Tabip, Diş Hekimi, Eczacı ve Bando sınıflarına müracaat edecek adaylar, ikinci seçim aşamasından önce Genel Kültür Sınavına tabi tutulacak, bu sınavda başarılı olmaları durumunda ikinci seçim aşamasına katılmak üzere çağrı yapılacaktır.

Yabancı Dil Öğretmenliklerine müracaat edecek adaylar için; KPSSP3'den en az 60 alanlar ve ilave olarak, ÖSYM tarafından yapılan son iki yıl içerisindeki (2017-2018) ilgili yabancı dil sınavından (YDS/E-YDS) en az 60 not almış olanlar, Çince için ise Çin Dili ve Edebiyatı ve Mütercim-Tercümanlık (Çince) lisans bölümlerinden mezun olanlar (yurt içi eş değer programlar dikkate alınmayacak, 2016 yılı KPSS puanı kabul edilmeyecektir.),

İngilizce Öğretmenliği için KPSSP3'den en az 60 alanlar (ayrıca KPSSP121 Lisans puanı en az 70 olanlar), Beden Eğitimi Öğretmenliği için KPSSP3'den en az 60 alanlar (ayrıca KPSSP10 Lisans puanı en az 70 olanlar), Almanca Öğretmenliği KPSSP3'den en az 60 alanlar (ayrıca KPSSP120 Lisans puanı en az 70 olanlar),

Kanuni sebeplerle (öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanlar,

Askerlik hizmeti devam etmekte olan yedek subay, kısa dönem erbaş ve erler,

Askerlik hizmetinden terhis olanlar (Hakkında "yedek subay olamaz" kararı olanlar başvuramazlar.),

Herhangi bir kurum veya kuruluşa karşı mecburi hizmet sorumluluğu olmayan ve kazandığı mesleki sıfatı nedeni ile ileride sınıf değişikliği isteminde bulunmayacağını taahhüt edenler başvurabilecektir.

ASTSUBAY ALIMI BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

  • 01 Ocak 2018 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre; Ön lisans düzeyinde mezunlar için 25 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1993 ve daha sonraki doğumlular), Lisans düzeyinde mezunlar için 2 7 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1991 ve daha sonraki doğumlular),
  • Yurt içinde en az iki yıl ve daha fazla süreli fakülte/yüksekokulların TABLO-1'de gösterilen kaynak okul programlarından mezun olanlar (yurt içi eş değer programlar dikkate alınmayacak, lisans mezunu adayların mezun olduğu program kaynak okul programı olarak kabul edilecek, lisans mezunu adayların mezun olduğu ön lisans programları kaynak okul programı olarak kabul edilmeyecektir.)
  • Öğrenimlerini yurt dışında tamamlayanlardan, mezun oldukları programın TABLO-1'de gösterilen kaynak okul programları ile denkliği Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) onaylanmış (belge ile) olanlar,
  • 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP93 Ön Lisans veya, 2017 veya 2018 yılları KPSSP3 Lisans Puanı en az 60 olanlar, (her iki yılda da sınava katılmış olanların en yüksek puanı esas alınacak, lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93 puanı esas alınacak, lisans mezunlarının KPSSP93 puanları astsubay temininde geçerli olmayacak, 2016 yılı KPSS puanları kabul edilmeyecektir.)
  • Bando sınıflarına müracaat edecek adaylar için KPSS şartı aranmayacak, bu adaylardan MSB.lığınca yapılacak/yaptırılacak genel kültür sınavından en az 50 puan alanlar değerlendirmeye alınacaktır. Bu maksatla Bando sınıflarına müracaat edecek adaylar, ikinci seçim aşamasından önce Genel Kültür Sınavına tabi tutulacak, bu sınavda başarılı olmaları durumunda ikinci seçim aşamasına katılmak üzere çağrı yapılacaktır.
  • Kanuni sebeplerle (öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanlar,
  • Askerlik hizmeti devam etmekte olan yedek subay, kısa dönem erbaş ve erler,
  • Askerlik hizmetinden terhis olanlar (Hakkında "yedek subay olamaz" kararı olanlar başvuramazlar.),
  • Herhangi bir kurum veya kuruluşa karşı mecburi hizmet sorumluluğu olmayan ve kazandığı mesleki sıfatı nedeni ile ileride sınıf değişikliği isteminde bulunmayacağını taahhüt edenler, başvurabilecektir.

SUBAY ASTSUBAY ALIMI BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zamanaşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkartılmış olsa bile, bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,
  • Sivil ve askeri okullardan herhangi bir nedenle çıkarılmış olmamak,
  • Her ne sebeple olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılmamış olmak,
  • Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması sonucu olumlu olmak,
  • Herhangi bir kadın/erkek ile nikahsız olarak birlikte yaşamamak,
  • Hakkında Yedek Subay olamaz kararı bulunmamak.
  • Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak.
  • Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunmamak.
  • 926 sayılı TSK Personel Kanunu ile Fakülte ve Yüksek Okullar Askeri Öğrenci Komutanlıkları ve Öğrencileri ile Fakülte ve Yüksek Okullardan Yetişen Subaylara ait Yönetmelik'teki diğer şartlara sahip olmak.
  • Sınav aşamalarında başarılı olan tüm adaylar, 11 Kasım 2016 tarihli ve 29885 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nde" belirtilen, Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşlarına sevk edilecektir. Bu kapsamda adaylar;
  • Muharip Sınıflar için; "EK-D Personel Adaylarının Hastalıklara Göre Değerlendirme Çizelgesi (1) No'lu Değerlendirme Sütununa Göre Muvazzaf Subay Olur",
  • Yardımcı Sınıflar için; "EK-D Personel Adaylarının Hastalıklara Göre Değerlendirme Çizelgesi (2) No'lu Değerlendirme Sütununa Göre Muvazzaf Subay Olur", kararlı sağlık kurulu raporu almak üzere sevk edilecek, ayrıca ilave olarak Dz.K.K.lığı Deniz Piyade Sınıfı adaylardan "SAT/SAS/1'inci Sınıf Dalgıç Olur" ve Deniz (Denizaltı) Sınıfı adaylardan "Denizaltıcı Olur" kararlı sağlık kurulu raporu talep edilecektir.

BAŞVURU ŞEKLİ

İlana başvurular internet üzerinden alınmaktadır. Başvurular aşağıdaki bağlantı adresi üzerinden alınmaktadır.

Başvuru ekranı için TIKLAYIN

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACA?

Sonuçların açıklanacağı tarih henüz belli değil. Sonuçlar açıklandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN