Son Dakika: MSB Bakanı Akar Açıkladı! 49 Bin 313 Yeni Personel (Sözleşmeli Er, Uzman Erbaş, Astsubay, Subay, İşçi)

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin personel mevcudu ve yeni personel alımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Son Dakika: MSB Bakanı Akar Açıkladı! 49 Bin 313 Yeni Personel (Sözleşmeli Er, Uzman Erbaş, Astsubay, Subay, İşçi)

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Savunma Bakanlığı'nın 2019 yılı bütçesine ilişkin milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Akar, 15 Temmuz hain işgal girişiminin ardından ortaya çıkan personel açığının giderilmesine yönelik ivedilikle harekete geçildiğini söyledi. 15 Temmuz hain kalkışmasının ardından Fetullahçı çeteyle irtibatı ya da iltisakı olan 15.153 personelin ihraç edildiğini, ihraç edilenlerden 323 personelin görevlerine daha sonra OHAL komisyonu ya da mahkemeler tarafından iade edildiğini söyledi.

15 Temmuz 2016 tarihindeki Fetullahçı teröristlerin işgal girişiminin ardından ortaya çıkan personel açığının giderilmesi için çalışmaların hızlandığını belirten Akar, "15 Temmuz 2016'dan sonra personel destekleme oranlarında meydana gelen azalma nedeniyle süratle personel temin faaliyetlerine başlanmış, 4.653 subay, 8.373 astsubay, 26.244 uzman/erbaş, 10.043 sözleşmeli er olmak üzere, toplam 49.313 personel temin edilmiştir. Millî Savunma Bakanlığına bağlı işyerlerinde istihdam edilmek üzere açıktan alımına onay verilen 1.500 işçinin alım işlemleri de şu anda devam etmektedir." şeklinde konuştu. MSÜ'ye ilişkin de açıklamalarda bulunan Akar, "Kara, Deniz, Hava Harp Enstitülerini, üç kuvvetin harp okullarını, astsubay meslek yüksekokullarını ve araştırma enstitülerini bünyesine katarak 31 Temmuz 2016'da kurulmuştur. İngilizce hazırlık sınıfı konularak eğitim öğrenim süresi beş yıla çıkarılmış harp okullarında ve buradan misa fir askeri öğrenciler dâhil, 2018 yılında 224 subay mezun edilmiş olup 2018 -2019 eğitim ve öğretim yılında ise 5.873 öğrenci eğitime şu anda devam etmektedir." dedi.

Polis Alımı, Askeri Personel Alımları, Kamu ve Özel Sektör İş Fırsatlarını Kaçırmamak için Türkiye'nin Lider Memur haberleri sitesi kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirmeyi unutmayın.

Kamu Bülteni Ücretsiz Uygulaması için TIKLAYIN