MSÜ'den Subay Astsubay Alımı İçin Tercih Uyarısı (Taban Puan-Tercih Sonuçları)

Milli Savunma Üniversitesi 'nden subay astsubay alımı tercihleri için önemli uyarı. Yapılan açıklamada tercihlerin 17 Mayıs gününe kadar alınacağı ve tercih yapmayan adayların başvurularının iptal edileceğine yer verildi. İşte o uyarı ve tercih sonuç tarihi.

MSÜ'den Subay Astsubay Alımı İçin Tercih Uyarısı (Taban Puan-Tercih Sonuçları)

MSÜ 'den adaylara son dakika uyarısı.

Milli Savunma Ünivesitesi 2019 yılı askeri öğrenci alımı tercih işlemleri için başvurular geçtiğimiz gün başladı. MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığı resmi sayfasından alınmaya başlayan tercih işlemleri için Milli Savunma Üniversitesi 'nden bir açıklama geldi.

GEÇERLİ PUAN ALAN ADAYLAR TERCİH VERECEK

Geçtiğimiz Mart ayında yapılan ve sonuçları Nisan ayında açıklanan Milli Savunma Üniversitesi yazılı sınavında geçerli puan alan adaylar , 2019 MSÜ tercihlerini yapacak. Subay olmak isteyen adaylar harp okullarına , astsubay olmak isteyen adayla rise Astsubay MYO 'lara tercih verecek.

Belirlenen kontenjan kadar aday seçim aşamalarına çağrılacak.

Tercih sonuçları ve taban puanlar 13 Haziran günü açıklanacak.  Siz de aşağıdaki yorum kısmından aldığınız puanı yazarak diğer adaylarla bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

ADAYLAR YKS 'YE GİRECEK

Subay ve astsubay olmak isteyen adaylar, Haziran ayında yapılacak Yükseköğretim Kurumları sınavına girecek. Sınavda da baraj puanı aşan adaylar , seçim aşamalarına çağrılacak.

ÖNEMLİ TERCİH UYARISI

Milli Savunma Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada tercihlerin ilk günlernde on binlerce adayın tercih verdii , ancak hala birçok adayın tercihlerini yapmadığı bildirildi. Uyarıda tercih yapmayan adayların 17 Mayıs tarihine kadar tercihlerini MSÜ 'ye bildirmesi gerektiğine yer verildi. Tercihlerini yapmayan adayların başvuruları sonlandırılacak ve spor aşamasına giremeyecek.

TERCİHLER NEREDEN YAPILACAK?

MSÜ tercihi yapmak isteyen adayların aşağıdaki bağlantı adresine gitmesi ve buradan giriş yaparak tercihlerini yapması gerekmektedir. E Devlet şifresi olmayan adaylar, en yakın PTT 'ye giderek e devlet şiresi edinebilir ve başvurularını yapabilir.

Tercih yapmak için tıklayın

MSÜ için tercih yapan kadın-erkek  diğer adaylarla bilgi alış verişi ve sohbet için TIKLAYIN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN