MSB Yedek Subay ve Astsubay Alımında Tarihler Açıklandı

Milli Savunma Bakanlığı ASAL tarafından yapılan açıklamada yedek subay ve astsubay alımında tarihlerin belli olduğuna yer verildi. İşte celp dönemleri ve son bilgiler.

MSB Yedek Subay ve Astsubay Alımında Tarihler Açıklandı

Yedek subay astusbaylar Kasım 2019 'da silahaltına alınacak.

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamada Kasım 2019 celp dönemi duyurusuna yer verildi. Açıklamada Kasım 2019 'da askere alınacak adaylarla ilgili tarihlere ve detaylara yer verildi.

KASIM 2019 'DA KİMLER SİLAHALTINA ALINACAK?

MSB ASAL 'dan yapılan açıklamada , Kasım 2019 celp döneminde aşağıdaki sınıftaki gençlerin silahaltına alınacağına yer verildi:

"KASIM 2019 SINIFLANDIRMA DÖNEMİNDE SINIFLANDIRMA NİTELİK LİSTESİNE (SNL), YEDEK SUBAY ADAY ADAYI, YEDEK ASTSUBAY ADAY ADAYI İLE ERBAŞ/ER STATÜSÜNDEKİ YÜKÜMLÜLERDEN; 20 AĞUSTOS 2019 (DAHİL) TARİHİNE KADAR YOKLAMASINI YAPTIRANLAR, ERKEN SEVK MÜRACAATINDA BULUNAN VE BAŞVURUSU KABUL EDİLENLER, ERTELEME İLE SEVK TEHİRLERİ SONA ERENLER, DÖVİZLE/BEDELLİ ASKERLİK HİZMETİ KAPSAMINDAN ÇIKARTILANLAR, DAHA ÖNCEKİ CELP DÖNEMLERİNDEN BAKAYA OLANLAR (SINIFLANDIRILMAMIŞ OLANLAR)"

Başvuru yapacak adayların e devlet üzerinden sınıflandırma işlemini yaptırması gerekmektedir. Askerlik şubelerinden de başvuru yapılır. 

SON GÜN

ASAL 'dan son gün için şu ifadelere yer verildi:

"KASIM 2019 SINIFLANDIRMA DÖNEMİNDE; 20 AĞUSTOS 2019 (DAHİL) TARİHİNE KADAR YOKLAMASI YAPILAN VE SINIFLANDIRMA NİTELİK LİSTESİNE ALINAN YÜKÜMLÜLERDEN ASKERLİK HİZMETİ TERCİHİNİ YAPTIRMAYANLARIN 31 AĞUSTOS 2019 (DAHİL) TARİHİNE KADAR ASKERLİK HİZMETİ TERCİHİ İŞLEMİNİ E-DEVLET ÜZERİNDEN VEYA EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANLIKARINA MÜRACAAT EDEREK YAPTIRMALARI GEREKMEKTEDİR. ASKERLİK HİZMETİ TERCİHİ İŞLEMİNİ YAPMAYANLAR MEVCUT BİLGİLERİNE GÖRE SINIFLANDIRMA İŞLEMİNE TABİ TUTULACAKLARDIR."

SONUÇ TARİHİ BELLİ OLDU

Kasım 2019 Celp dönemi sınıflandırma sonuçları 23 Eylül 2019 günü açıklanacak. 23 Eylül günü MSB yedek astsubay subay alımı sonuçları da açıklanacak ve askerliği yedek subay-astsubay olarak yapacak adaylar belli olacak. 

YEDEK ASTSUBAYLAR 1 KASIM 'DA SİLAHALTINA ALINACAK

Yedek subay ve astsubay olarak askere gitmeye hak kazananlar 1 Kasım 2019 günü silahaltına alınacak. 

DİĞER CELP DÖNEMLERİ

ER/ERBAŞ STATÜSÜNE AYRILANLARDAN BİRİNCİ CELP VE SEVK DÖNEMİNE TABİ OLANLAR 01 EKİM 2019 TARİHİNDE,

İKİNCİ CELP VE SEVK DÖNEMİNE TABİ OLANLAR 01 KASIM 2019 TARİHİNDE,

ÜÇÜNCÜ CELP VE SEVK DÖNEMİNE TABİ OLANLAR İSE 02 ARALIK 2019

tarihlerinde silahaltına alınacak.

YEDEK SUBAY ASTSUBAYLIĞA BAŞVURACAKLAR BU SAYFADA

Diğer adaylar bu sayfada >>TIKLA KATIL

YEDEK SUBAY ASTSUBAY-UZMAN ERBAŞ VE ER ALIMLARINDAN AÇIKTAN ASTSUBAY ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN