MSB Kuvvet Komutanlıklarına 2019 Kadın-Erkek Subay-Astsubay Alımı Yapılacak

Milli Savunma Bakanlığı, kuvvet komutanlıklarına astsubay ve subay alımı yapacak. İlan için hazırlıklar başladı. Peki başvuru şartları ne olacak? Mezuniyet ve KPSS şartı nedir? İşte detaylar ve sonbilgiler.

MSB Kuvvet Komutanlıklarına 2019 Kadın-Erkek Subay-Astsubay Alımı Yapılacak

Kuvvet komutanlıklarına astsubay alımında geri sayım bitiyor.

Milli Savunma Bakanlığı kuvvet komutanlıklarına 2019 yılının kalan günlerinde astsubay ve subay alımı yapacak. En az ön lisans mezunu adaylar arasından yapılacak astsubay alımında beklenen ilanın detayları haberimizde.

YAŞ ŞARTI NE OLACAK?

Milli Savunma Bakanlığı , kuvvet komutanlıkları bünyesinde istihdam etmek üzere sözleşmeli ve muvazzaf astsubay ve subay alımı yapacak.  Bu yıl yayımlanacak astsubay ve subay alımında yaş şartı şu şekilde olacak:

01 Ocak 2019 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre; Ön lisans düzeyinde mezunlar için 25 yaşından büyük olmayanlar, Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmayanlar başvuru yapabilir.

MEZUNİYET ŞARTI NE OLACAK?

MSB astsubay ve subay alımında mezuniyet şartı şu şekilde;

  • Subay alımı: Lisans ve lisansüstü mezunu olmak,
  • Astsubay alımı: Ön lisans, lisans ve lisansüstü mezunu olmak.

SINAV ŞARTI

MSB subay ve astsubay alımı bazı branşlara KPSS 'siz, bazı branşlara ise KPSS puan şartı ile yapılmaktadır. KPSS puan şartı şu şekilde olacak:

2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP93 Ön Lisans veya, 2018 veya 2019 yılları KPSSP3 Lisans Puanı en az 60 olanlar, (her iki yılda da sınava katılmış olanların en yüksek puanı esas alınacak, lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93 puanı esas alınacak.)

Bando sınıflarına müracaat edecek adaylar için KPSS şartı aranmayacak, bu adaylardan MSB.lığınca yapılacak/yaptırılacak genel kültür sınavından en az 50 puan alanlar değerlendirmeye alınacaktır. Bu maksatla Bando sınıflarına müracaat edecek adaylar, ikinci seçim aşamasından önce Genel Kültür Sınavına tabi tutulacak, bu sınavda başarılı olmaları durumunda ikinci seçim aşamasına katılmak üzere çağrı yapılacaktır

Kadın-erkek diğer astsubay adayları bu sayfada >> TIKLA KATIL

BAŞVURU DİĞER ŞARTLARI

İlana başvuru yapacak adaylarda mezuniyet ve sınav şartının yanı sıra aşağıdaki genel şartlar aranmaktadır. 

  • Adlî sicil müdürlüğü, ilgili Cumhuriyet savcılığı ve kayıtlı olduğu yerli askerlik şubelerinden temin edilecek belgelerde; bakaya veya yoklama kaçağı olarak aranmamak veya bu suçlardan soruşturma altında olmamak veya para cezasına çevrilse dahi bu suçlardan ceza almamak,
  • Yapılacak sınavlarda başarılı olmak,
  • Hakkında yedek subay -astsubay olamaz kararı bulunmamak
  • Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak.
  • Millî güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunmamak
  • Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zamanaşımına uğramış, yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkarılmış olsa bile bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,

İLAN NE ZAMAN GELECEK?

Geçtiğimiz yıl Ekim ayı sonunda yayımlanan ilana başvurular Kasım ayının son günlerine kadar alındı. Bu sene de Ekim ayında ilanın yayımlanması ve başvuruların alınması bekleniyor. Edinilen bilgilere göre ilan hazırlıklarının başladığına yer verildi. 

İLAN GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN >> İŞTE MOBİL UYGULAMA LİNKLERİ.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN