Lise Mezunları Arasından Kadın-Erkek Subay ve Astsubay Alımları için Sınav Tarihi

Ortaöğretim mezunları arasından subay ve astsubay adayı askeri öğrenci alımı için gerçekleştirilecek 2019 MSÜ başvuru tarihleri ve sınav tarihi netleşti.

Lise Mezunları Arasından Kadın-Erkek Subay ve Astsubay Alımları için Sınav Tarihi

Lise Mezunları Arasından Subay ve Astsubay Alımları için Sınav Tarihi Netleşti

Milli Savunma Üniversitesi Askeri öğrenci adayı belirleme sınavı için tarih netleşti. Geçtiğimiz günlerde ÖSYM'nin resmi internet sayfasından milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni sınav takvimine ilişkin bilgilendirme yapılmıştı. 2019 yılı KPSS, DGS, YDS, YKS tarihlerinin yanı sıra ÖSYM tarafından uygulanacak 2019 MSÜ Askeri Öğrenci adayı belirleme sınav tarihi de açıklandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın (ÖSYM) sınav takvimine göre askeri öğrenci belirleme sınavı 7 Nisan 2019 tarihinde uygulanacak. ÖSYM duyurusunda ilgili sınava katılmak isteyen öğrenciler başvuru işlemlerini ais.osym.gov.tr adresi üzerinden 5-27 şubat 2019 tarihleri arasında online olarak yapabilecekleri gibi, ÖSYM irtibat büroları aracılığıyla da başvurularını yapabilecekler. İlgili tarihlerde başvuru yapamayan adaylar için geç başvuru şansı da verilecek. Geç başvuru tarihi 7 Mart 2019 oldu. 2019 MSÜ askeri öğrenci adayı belirleme sınavının sonuçları ÖSYM'nin sonuç sayfası üzerinden (sonuc.osym.gov.tr) 26 Nisan 2019 tarihinde ilan edilecek.

Askeri personel alımları, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomideki son durum, yerel seçimler ve daha fazlasını yakından takip etmek, ilgili haberleri cep telefonunuza bildirim olarak alabilmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Android  için >>>> TIKLAYIN

İOS u için >>>> TIKLAYIN