Kuvvet Komutanlıklarına Askerlik Şartsız Asker Alımı(En Az İlkokul)

Kuvvet Komutanlıklarına en az ilkokul mezunu adaylar arasından askerlik şartı olmadan sözleşmeli er alımı yapılıyor. Başvuru detaylar ve ekranı haberimizde.

Kuvvet Komutanlıklarına Askerlik Şartsız Asker Alımı(En Az İlkokul)

Milli Savunma Bakanlığı Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine sözleşmeli er alımı yapıyor.

Geçtiğimiz gün MSB Personel Temin Daire Başkanlığı resmi sayfası ile Devlet Personel Başkanlığında yayımlanan ilanda, Kara, Deniz vE Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere sözleşmeli er alımı yapılacağına yer verildi. 

ASKERLİK ŞARTI YOK

Yayımlanan sözleşmeli er alımında, daha öncekilerde olan askerlik şartı yok. Hava Kuvvetleri Komutanlığı 'na yapılan sözleşmeli er alımlarında askerlik şartı önceki yıllarda da aranmıyordu. Ancak Kara Kuvvetlerine yapılan sözleşmeli er alımlarında askerlik şartı vardı. Bu alımda ise kara kuvvetlerine sözleşmeli er alımında da askerlik şartı olmadığna yer verildi.

ASKERLİĞİNİ YAPANLAR İÇİN HÜKÜM

Söz konusu ilanda, askerliğini erbaş veya er olarak yapanlarda aranan yaş şartı şu şekilde istendi:

"Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış ve müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1993 tarihi ve sonrasında doğanlar),"

ASKERLİĞİNİ YAPMAYANLAR VEYA YAPIYOR OLANLAR İÇİN HÜKÜMLER

İlanda askerliğini yapmayanlar ile başvuru esnasında yapıyor olanlarla ilgili şu hüküme yer verildi:

"Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1993 tarihi ile 31 Aralık 1998 tarihleri arasında doğanlar),"

Diğer başvuru şartları ise şu şekilde;

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Sözleşmeli er alımı başvurusu MSB Personel Temin Sayfasından yapılmaktadır. Başvuru için aşağıdaki bağlantı adresini tıklayın ve bu ekrandan müracaatınızı tamamlayın.

Başvuru kılavuzu için tıklayın

Başvuru yapmak için tıklayın

POLİS ALIMLARINDAN, PÖH ALIMLARINDAN, ASKER ALIMLARINDAN, LİSE MEZUNU POLİS ALIMLARINDAN, MEMUR VE ASKER ALIMLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN;

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER