KHK ile Değişmişti: İşte 2018 Jandarma Asayiş Uzman Erbaş Alımında Yaş Şartı

Jandarma Genel Komutanlığı asayiş sınıfı uzman erbaş alımı duyurusu bekleniyor. Asayiş uzman erbaş olmak isteyen adaylar da yeni ilanda yaş şartının kaç olacağını bize sordu. Biz de yoğun şekilde gelen sorular sonrası bu haberimizi yazdık.

KHK ile Değişmişti: İşte 2018 Jandarma Asayiş Uzman Erbaş Alımında Yaş Şartı

Jandarma Genel Komutanlığı 'nın yeni dönem asaiş uzman erbaş alımı duyurusu bekleniyor.

Bakan Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, art arda yaptıkları açıklamalarda Jandarma bünyesine yıl sonuna kadar binlerce uzman erbaş alımı yapılacağını söyledi. Erdoğan ile Bakan Soylu 'un açıklamasının ardından ilk alım geçtiğimiz aylarda yapıldı ve sonuçları açıklandı. Bu alımın ardından asayiş uzman erbaş alımı duyurusu beklenmeye başladı. 

25 BİN ALIM OLACAK DENDİ

Asayiş sınıfına Süleyman Soylu 25 bin personel alımı yapılacak demişti. Erdoğan ise 10 bin 175 uzman erbaş alımı yapılacak dedi. Erdoğan 'ın bu açıklamasının ardından 2018/1 uzman erbaş duyurusu geldi ve geriye 7 binlik alım kaldı.

ASKERLİK ŞARTI YOK

OHAL kapsamında yayımlanan KHK ile, Jandarma 'ya uzman erbaş alımında askerlik şartı kaldırıldı. Jandarma'ya yapılan uzman erbaş alımlarında geçtiğimiz yıldan beri askerlik şartı istenmiyor. 

YAŞ ŞARTI KAÇ OLACAK?

Yine aynı KHK ile jandarma uzman erbaş alımında yaş şartı 25 'ten 27 'ye yükseltildi.

BAKAN SOYLU HAZİRAN'DA, SÜREÇ BAŞLADI DEMİŞTİ

Hqziran ayında katıldığı canlı yayın programında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, asayiş sınıfı uzman erbaş alımı için sürecin başlatıldığını söylemişti. Bu açıklamanın ardından 4 ay geçti ama hala ilan yayımlanmadı.

İlanın bir an önce yayımlanması gerekmektedir.

İLAN HANGİ ADRESTE YAYIMLANACAK?

Jandarma asayiş uzman erbaş alım ilanı Kamubulteni.com 'da olacak. İlan yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara