Jandarma'ya Er ve Erbaş Alımı İçin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Yayımlandı

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine er ve erbaş alımı hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi bugün yayımlandı. Buna göre er ve erbaş alımı 2024 'e kadar devam edecek.

Jandarma'ya Er ve Erbaş Alımı İçin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Yayımlandı

Son dakika haberi: Jandarma 'ya er ve erbaş alımı hakkında karar yayımlandı.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre , Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine er ve erbaş alımının, Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılmaya devam edileceğine yer verildi.

Bilindiği üzere Jandarma, 2019 yılındna itibaren er ve erbaş alımı yapmayacaktı. Askerliğini yapacak olan gençler, diğer kuvvet komutanlıkları bünyesinde olacaktı. Ancak Resmi Gazete 'de bugün bir karar yayımlandı ve Jandarma bünyesine er ve erbaş alımının MSB tarafından devam ettirilmesine yer verildi. Buna göre askerliğini er veya erbaş olarak yapacak vatandaşlar, 31 Aralık 2024 tarihine kadar Jandarma 'ya atanabilecek.

Resmi Gazete 'de yayımlanan söz konusu karar şu şekilde;

KAMUBULTENİ.COM YAZMIŞTI

Geçtiğimiz gün kaleme aldığımız yazımızda, Jandarmaya er ve erbaş alımının devam edeceğini bildirmiştik. Söz konusu haberimizde yer alan açıklama şu şekildeydi:

"Jandarma Genel Komutanlığı'nca paylaşılan bir haber var bu iyi bir haber. 2019 Şubat, Mayıs ve Kasım aylarında, Ağustos ve Kasım Celplerinde 11 bin 173'er tane  , her celpte sözleşmeli er alımı yapılacak. Jandarma Genel Komutanlığı'na, 11 Bin 173 tane , her celpte sözleşmeli er alımı yapılacak. Bu sözleşmeli erler, komando, asayiş timi,  silah ihtisas asayiş, cezaevleri, turizm, muhabere, sürücü ve nöbet hizmetlerinde kullanılacak.  Yani erlerin görevlerini erler yapacak.  Ne zaman 2019'dan itibaren bu Jandarma Genel Komutanlığı yayınlamış. Her celp döneminde 10 bin 173 tane sözleşmeli er alınacak, erlerin yapacağı görevleri bu arkadaşlar yapacak."

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ASTSUBAY VE SUBAY ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN