Jandarma Komando ve Asayiş Uzman Erbaş Alımında Kritik Tarih

Jandarma Genel Komutanlığı asayiş ve komando uzman erbaş alımı için kritik haftaya girildi. İlanın bu hafta yayımlanması gerekiyor.

Jandarma Komando ve Asayiş Uzman Erbaş Alımında Kritik Tarih

Jandarma asayiş ve komando sınıfı uzman erbaş alımında ümitler tükeniyor.

Jandarma Genel Komutanlığı 'ndan 2018-3 asayiş ve komando sınıfı uzman erbaş alımı duyurusu bekleniyor. 1 yıldan fazla süredir beklenen yeni ilan hala yayımlanmadı. 2017 'nin Ekim ayında yayımlanan komando uzman erbaş alımlarının ardındna Jandarma 2 defa daha ilana çıktı. Havacılık ile lojistik branşlarına uzman erbaş alımları 2018-1 ve 2018-2 ile yapıldı. Bu iki alımın ardından sıra asayiş ve komando uzman erbaş alımına geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağustos ayının ilk günlerinde ilk 100 günlük eylem planını açıkladı. Açıklanan 100 günlük eylem planında uzman erbaş alımı yapılacağı bildirilmişti. Bu açıklamanın ardındna 4 bine yakın uzman erbaş alımı için başvurular alındı ama, 100 günlük eylem planının süresinin dolmasına rağmen hala kalan 6400 civarı uzman erbaş alınmadı. Bu da adayları tedirgin etmeye başladı.

YAŞ TEHLİKESİ

Geçtiğimiz hafta da yazdığımız haberde , ilanın 2018 yılında yayımlanmaması durumunda on binlerce kişinin yaş haddi nedeniyle başvuru yapamayacağını belirttik. Bu hafta ilan gelirse, 01 Ocak 1991 (dahil) - 01 Ocak 1999 (dahil) tarihleri arasında doğan adaylar ilana başvuru yapabilecek.

Ancak ilanın 2019 yılına sarkması durumunda bu yaş şartı değişecek ve 1992-2000 doğumlular ilana başvuru yapabilecekler. Bu nedenle ilanın bu hafta yayımlanması, bu yıl hiç yapılmayan asayiş sınıfı uzman erbaş alımının yapılması ve adayların mağdur edilmemesi gerekiyor.

ASAYİŞ ALIM İLANI YAYIMLANDIĞI ANDA KAMUBULTENİ.COM 'DA OLACAK. İLANDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ ŞEKİLDE İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara