Jandarma Komando Uzman Erbaş Alımı Mülakatları Başladı

Jandarma 2017-10 komando uzman erbaş alımı seçim aşamaları başladı. Bugün başlayan aşamalarda adaylar yazılı sınav ön sağlık, spor ve sözlü mülakata alınacak.

Jandarma Komando Uzman Erbaş Alımı Mülakatları Başladı

Jandarma Genel Komutanlığı komando uzman erbaş alımı mülakatları başladı.

Eylül ayının sonunda yayımlanan duyuruda, Ankara ve civarındaki adayların 2017-10 Jandarma Komando Uzman Erbaş alımında seçim aşamalarının Ekim ayında yapılacağı belirtilmişti. Geçtiğimiz yıl alınan başvurular için adaylara mülakat tarihleriverildi. Buna göre adaylar 1 Ekim tarihinden itibaren Jandarma olmak için mülakatlara girecek. 

Bugün başlayan seçim aşamaları , başvuru yapan adayların seçim aşamalarının sona ermesinin ardından bitecek ve kazanan adaylar belli olacak.

1 EKİM 'DE BAŞLADI

Eylül ayı sonunda yayımlanan sonuç duyurusunda adayların 1 Ekim tarihinden itibaren mülakatlara alınacağına yer verildi. Buna göre adaylar ilk gün ön sağlık, yazılı sınav ve spor aşamalarına alınacak. Bu aşamaları başarılı şekilde geçen adaylar, daha sonra yapılacak sözlü mülakatlara girmeye hak kazanacak. 

İSTENEN EVRAKLAR

  • Sonuç sayfasının çıktısı,
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Nitelik Belgesi (Halen silah altında bulunan adaylar için)
  • Denklik Belgesi (Lise Öğrenimini yurt dışında bitirenler için İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından onaylanmış denklik belgesi, Ön Lisans öğrenimini yurt dışında tamamlayanlar için YÖK Başkanlığından onaylanmış denklik belgesi.)
  • Öğrenim Durum Belgesi
  • Terhis Belgesi Fotokopisi 696 sayılı KHK nın 63’üncü maddesinin 1 inci fıkrası gereğince 30 Ekim 2017 tarihi itibariyle Terhis tarihi üzerinden (5) Beş yılı doldurmamış olmak  
  • Vesikalık Fotoğraf-4 Adet
  • Adaylar sınava gelirken TEK HEKİMDEN SPOR YAPMASINDA SAKINCA olmadığına dair rapor alarak yanlarında getirecektir. Raporunu yanında getirmeyenler sınava alınmayacaktır.
  • Adaylar sınava gelirken Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığına hitaben yazılmış MUVAFAKAT YAZISI getireceklerdir. Yazının içeriği Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan Uzman Erbaş Başvuru Kılavuzunda fiziki yeterlilik sınavında belirtilen tüm spor ve fiziksel faaliyetleri (mekik, şınav, uzun atlama ve koşu) yapmama engel herhangi bir sağlık problemim ve kurul üyelerine bildireceğim hastalığım ve rahatsızlığım bulunmamaktadır. Bu fiziki yeterlilik sınavı sırasında ortaya çıkabilecek her türlü sağlık probleminde sorumluluk tarafıma aittir. olacak şekilde Adı soyadı, T.C. kimlik no yazılacak ve imzalı olacaktır.
  • Sınava girecek adaylar varsa sürücü belgesi, askerî ehliyet, bonservis, başarı belgesi asılları ve fotokopileri.
  • 2 Adet Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu.

YENİ JANDARMA ALIMLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN: